Kylningssystemstillverkaren Cryorig försöker vidareutveckla sina slutna vattenkylningssystem och plockade med sig Cryorig A40 till Computex 2015. A40 är ett ovanligt slutet vattenkylningssystem som inte bara kyler den komponent den är installerad på, utan även kyler dess omkringliggande komponenter.

När vi tittar in i tillverkaren Cryorigs monter på Computex 2015 stöter vi på deras senaste modell av slutna vattenkylningssystem, Cryorig A40. Det som fångar vårt öga är den något udda konstruktionen så vi bestämmer oss för att ta en närmare titt på.

Fläkt på vattenblocket kyler moderkortskomponenter

Cryorig A40 använder en 240 millimeter radiator med dubbla 120 millimeters fläktar i ett slutet system. Slangarna från radiatorn går till vattenblocket i traditionell stil för att sluta system men Cryorig har valt att konstruera vattenblocket med en fläkt på dess ovansida. Detta är en ganska ovanlig syn men Cryorig menar att A40 därmed inte bara kyler processorn utan även omkringliggande komponenter så som mosfet, spänningsregulatorer och minnesmoduler.

Alla dessa omkringliggande komponenter allstrar värme och kan också behöva kylas hos entusiastanvändare och överklockare. När Cryorig visar upp en jämförelse mellan A40 och ett vanligt slutet vattenkylningssystem under en värmekamera så kan vi se att den vattenblocksmonterade fläkten faktiskt kan sänka tempraturen med 10 grader. Vi har tyvärr inga specificationer på hur väl A40 kyler proccessorer men vi uppskattar nytänket från Cryorig.

Cryorig A40 med en 240 millimeter radiator kommer att säljas för ungefär 110 dollar, vilket bör motsvara drygt 1 000 kronor. En modell med en 280 millimeters radiator kommer också att säljas men vi har inte sett något pris för den modellen ännu. De båda modellerna bör dock dyka upp på den svenska marknaden senare i år.

Se fler nyheter från Computex 2015

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid