Letar du efter ett litet och stilrent datorchassi som har plats för många kraftfulla komponenter, kan Cougar QBX vara ett bra alternativ. På Computex-mässan i Taipei tog vi en titt på på det nya chassit som visserligen är trångt men har plats för både fullstora grafikkort, ATX-nätdelar och optiska läsare.

På Computex 2015 visades många stora datorchassin men också flera små. Chassin som är lätta att öppna och som har plats för många komponenter i ett litet format har blivit allt mer populära och Cougar vill inte vara sämre än konkurrenterna. Cougar QBX är namnet på ett chassi som företaget visade först tidigare i år men som nu närmar sig butiker. Det nya chassit kommer att säljas i två olika versioner, en matt plastmodell och en modell med ett nätliknande yttre. Vi tog en närmare titt på den förstnämnda versionen.

35 centimeter långa grafikkort i ett litet chassi

Cougar QBX är alltså ett relativt litet datorchassi. Detta betyder att det är mini-ITX-moderkort som gäller på dess insida. Trots sitt kompakta format har chassit plats för bland annat en riktig ATX-nätdel som kan vara upp till 14 centimeter lång och ändå få plats utan problem. Längst ner i chassit finns plats för ett fullstort grafikkort som kan vara upp till 35 centimeter långt och under grafikkortet finns plats för två fläktar som kan assisteras av upp till ytterligare fem fläktar placerade på chassits fram-, bak- och ovansida. På ovansidan finns även plats för en tunn optisk läsare av slot-in-stil.

Cougar QBX kommer att lanseras inom kort och kommer då att kosta runt motsvarande 600 kronor. I nuläget vet vi inget om en potentiell lansering i Sverige men Cougar har försäljning av chassin i landet så vi skulle inte bli förvånade om QBX hittade hit vid ett senare tillfälle.

Se fler nyheter från Computex 2015

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid