Corsair passar på att visa upp lite nya chassin på CES 2015 och vi hälsar på i företagets hotellsvit för en närmare titt. Nytt för i år är nya budgetmodeller i Carbide-serien i form av minstingen 100R och dess ljuddämpade syskon 100R Silent Edition, båda för under tusenlappen.

Budgetserien Carbide har uttökats med två nya chassimodeller som visas upp på CES 2015, med fokus på prisvärda gamingsystem eller varför inte datorbyggen till familj eller vänner med mindre behov av påkostade finesser eller extrem kylning. Med kameran i högsta hugg stannar vi till för att vrida och vända lite på nykomlingarna.

Först ut är standardversionen av Carbide 100R, ett budgetchassi för cirka 50 dollar, eller runt 450 – 500 kronor inklusive moms på den svenska marknaden. Det är ett ganska typiskt budgetchassi för ATX, men med Corsairs minimalistiska och lättarbetade stuk samt med ett fönster på sidan. Vi tycker dock att dess syskon, Carbide 100R Silent Edition, är desto mer intressant. Här har Corsair offrat fönstret och ventilerna på ovansidan för att istället bestycka chassit med gott om ljuddämpning, med ett prispåslag på cirka 9 dollar och därmed ett förmodat svenskt pris på strax under 550 – 600 kronor, något som ser ut att bli ett klart mer intressant alternativ för ett budgetsystem.

Corsair Carbide 100R och 100R Silent Edition bör båda hitta ut i butik inom en månad, och ni kan även räkna med ett test på Nordichardware.se inom en snar framtid.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid