Corsair Slipstream vill ta trådlös gaming till nästa nivå

0

Gaming med trådlösa datormöss och tangentbord är ett ämne som diskuterats flitigt under alla år och Corsair hoppas kunna minimera de negativa aspekterna hos tekniken med ”Slipstream”.

Att kunna spela med trådlös kringutrustning med samma responstider och stabilitet som hos trådbundna tillbehör har varit en dröm för många. Många produkter har lyckats pressa prestandan hos trådlösa produkter till att vara mer eller mindre oskiljbar från trådbundna modeller och Corsair hoppas kunna minska gapet ytterligare.

Under CES 2019 visade Corsair upp sin nya teknik för trådlös gaming kallad Slipstream. Enligt tillverkaren ska miljontals dollar har gått in i att forska fram och utveckla tekniken, något som Corsair menar har resulterat i en trådlös gamingmus med 0,5 millisekunders responstid och en räckvidd på upp till 20 meter från mottagaren.

Med Slipstream säger Corsair kunna erbjuda dubbelt så bra stabilitet hos den trådlösa kommunikationen mellan mus och dator. Detta genom att sända två datapaket mellan datormusen och den mottagare som kopplas in i datorn när Slipstream-läget är aktiverat.

När det kommer till batteritiden hos Harpoon RGB Wireless ska det enligt Corsair röra sig om upp till 60 timmar om användare nyttjar Bluetooth low energy-protokollet för kommunikation mellan mus och dator. Aktiveras Slipstream-protokollet med dess snabbare responstid och ökade stabilitet hamnar batteritiden på omkring 30 timmar. Detta med musens inbyggda RGB-belysning påslagen.

Corsair känner sig så pass säkra i Slipstream-tekniken att först ut blir budgetmusen Harpoon RGB Wireless vars prislapp hamnar på omkring 500 – 600 kronor. Denna kommer att finnas tillgänglig i butik ”inom kort”. Musen kommer sedan att följas upp med ytterligare Slipstream-bestyckade datormöss, headsets och tangentbord.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid