Komponent- och tillbehörstillverkaren Corsair har en ny PC-lösning för vardagsrummet på väg till marknaden. Corsair Bulldog är ett system som är tänk att ge användare möjlighet att spela marknadens senaste spel i UHD-upplösning, utan högt fläktljud eller någon stor och krånglig chassidesign.

Bulldog består av en lång rad komponenter som plockas ihop och installeras av konsumenten. Datorns chassi ligger ner och har fötter som får den att lyft lite från bordet, med nosen uppåt. Innanför chassit finns flera kraftfulla komponenter men kanske mest imponerande nog upp till ett Nvidia Geforce GTX Titan X-kort. Det kraftfulla grafikkortet och datorns CPU kyls av vattenkylningssystem. Kylningssystemet för datorns CPU sägs ha en kylningskapacitet på 150 watt men kapaciteten för grafikkortets kylningssystem är inte bekräftad ännu.

Kompakt prestandadator som knappt låter

Vattenkylningssystemet som kommer med datorn kan installeras av Corsair men är tänk att vara till fullo monterat av konsumenten. Detta betyder att köparen måste skaffa ett grafikkort från en tillverkare och byta detta kortets kylningssystem. När alla komponenter är installerade påstår dock Corsair att man kan erbjuda en kompakt dator som nästan inte låter något alls.

Corsair påstår att hela datorn, med ett Titan X, kommer att kosta över 2 000 dollar men företaget säger att man också kommer sälja kit för alla Geforce GTX-kort ända ner till 970. Förtaget har inte bekräftat exakt när lanseringen kommer att ske men har påpekat att de exemplar man visat upp hittills är prototyper.

Lapdog är i sin tur ett tillhörande knäskrivbord tänkt att användas i soffan och som kan kompletteras med mus och tangentbord för att kunna spela bekvämt på TV:n. Prislappen blir 90 dollar för basmodellen, där du själv får köpa till tangentbord och styrdon.

Vi har inte fått möjlighet att testa Bulldog ännu men fick möjlighet att komma nära ett exemplar strax efter presentationen.

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0RDecryphepege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Fy satan vad fult vill ha en sådan i sin TV bänk……

Hans
Medlem
Hans

Bara en tidsfråga innan någon bygger in en dator i lapdog.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Gillar denna skarpt! Väldigt retro.
Allt är dock en enda stor djungel så det måste va svårt för tillverkarna att hävda sej.
Liten är den förresten oxå!

Appropå litet får ni på redaktionen gärna fråga Gigabyte när dom tänker släppa en liten ”BRIX Gaming” modell med Maxwell. Det var ganska mellankoliskt att dom slängde in den strömhungriga GTX760 i sin ”NUC” för speländamål. Men aldrig uppdaterade till Maxwell med 2x perf/watt.