I och med den växande trenden med kompakta speldatorer för mindre formfaktorer ökar också intresset för allt mindre komponenter. Därför ser vi även ett ökande intresse för den mindre nätaggregatsformfaktorn SFX, och nu har Corsair visat upp ett nytt SFX-aggregat på hela 600 watt.

Vi har tidigare under Computex-mässan kikat lite närmare på Corsairs nya kompakta barebone-system Bulldog som anpassats för gaming i TV-soffan. För att kunna hålla nere storleken på chassit har man använt sig av SFX, en mindre nätdelsformfaktor avsedd för just mini ITX-baserade datorer, och även tagit fram nya nätdelar för användning i andra kompakta chassin.

På plats hos Corsair tar vi en titt på nya SF600, ett av marknadens första SFX-nätaggregat med en effekt på hela 600 watt och 80 Plus Gold-certifiering. Vanligtvis ligger nätaggregat i med den här formfaktorn på 450 watt i kraftfulla modeller, och Corsair har även tryckt in vad man hävdar är marknadens första 92-millimetersfläkt i ett SFX-aggregat.

Corsair menar att andra SFX-anpassade chassin än Bulldog är på ingång, men man uppger inte fler detaljer än så. SF600-aggregatet kommer lanseras i samband med Bulldog i under tredje kvartalet, men vi vet ännu inte vad nätdelen kommer kosta när den köps separat.

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Extremt intressant nätagg!