Vi har tagit en titt på Cooler Masters senaste chassisatsning. Mastercase 5 är inte bara ett nytt chassi utan en hel familj av produkter som ska göra det enkelt för användare att anpassa sina datorchassin till fullo. Användare kan uppgradera och flytta runt delar och komponenter precis som de vill med Cooler Masters nya satsning på modularitet.

Datorchassin med en inre modulär design är knappast någon större nyhet på marknaden men Cooler Master vill ta konceptet med modularitet ett steg längre. Cooler Master Mastercase 5 är ett nytt datorchassi som ger användare möjlighet att skapa anpassade chassin utifrån en grunddesign. Tanken med den nya modellen är att användare ska kunna anpassa chassits utseende och funktion genom att installera olika typer av delar. Cooler Master riktar sig till personer med ”gör det själv”-anda men erbjuder tyvärr inga ritningar eller liknande filer för personer som exempelvis vill skriva ut egna delar eller göra andra anpassningar av sitt chassi.

Många utbytbara delar

Även om Cooler Master inte kommer att erbjuda ritningar eller tredjepartsdelar så kommer företaget sälja en hel del olika delar till Mastercase 5. Konsumenter kommer bland annat kunna köpa nya främre paneler, övre paneler, I/O-paneler, byta ut fläktar, installera handtag och mycket mer.

Med sin modularitet kommer också komplexitet och Cooler Master har inte riktigt tidliggjort hur Mastercase 5 kommer att säljas eller fungera hos återförsäljare. Vi har inte heller hört hur mycket chassit och dess många extra delar kommer att kosta så det finns med andra ord många frågetecken kring Cooler Masters nya produktfamilj.

Se fler nyheter från Computex 2015

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Kul att ni fortsätter leverera nyheter videor från computex 15 tummen upp