Bitfenix satsar vidare på datorchassi med plånboksvänliga prislappar och en av nyheterna inför hösten blir den entusiastinriktade modellen Aegis. Bitfenix satsar fullt ut på krävande användare och inte minst de med en förkärlek till vatten, här finns bland annat skräddarsydd montering för pump och vattenreservoar.

Bitfenix Aegis är ett datorchassi i miditowerformat som rymmer moderkort i storleken micro-ATX och ska vara extra väl lämpat för användare som använder sig av vattenkylning, alternativt ett flertal hårddiskar och lagringsenheter i olika format. Aegis kommer i en mattsvart design med gummiliknande finish och har även en stilren frontpanel med en integrerad monokron display där du som användare kan byta bild och budskap efter egna preferenser.

 

Datorchassit får plats med dubbla radiatorer – en 360 millimeters i fronten och en 280 millimeters i taket. För detta krävs det att man plockar ur chassits två hårddiskburar som tillsammans rymmer 7 stycken lagringsenheter i 3,5 eller 2,5 tums format. Totalt finns det plats för tre 120-millimeters fläktar i fronten, två 140 millimeters i taket samt en 120 millimetersfläkt i botten respektive taket.

BitfenixAegis2

Bitfenix Aegis väntas lanseras på marknaden under fjärde kvartalet, mäter 200 x 465 x 465 millimeter och får en prislapp på runt 1 000 kronor.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid