Även franska Archos har en mellanklasstelefon med Android att visa upp på årets MWC-mässa i Barcelona, och just modellen vi kikar närmare på heter Oxygen 50C. Det rör sig om en ganska gedigen telefon med en 8-kärnig systemprocessor från Mediatek och vanilla Android.

Mellanklassen har verkligen fått mycket utrymme på årets MWC, med många modeller i flera skärmstorlekar med ganska vassa skärmar, processorer och finesser för en ganska snäll prislapp. Archos bidrag som vi kikar närmare på heter Oxygen 50C, en 5-tumsmodell med IPS-panel och 1 280 x 720 pixlar.

Innanför det ganska gedigna skalet sitter en processor från Mediatek med åtta Cortex A7-kärnor på 1,7 gigahertz och 1 gigabyte RAM. På baksidan sitter en 8-megapixelkamera med LED-blixt och på framsidan finns en 2-megapixelkamera för videosamtal. Som flera andra modeller på MWC i år så har Oxygen 50C även plats för dubbla simkort.

Operativsystemet är Android 4.2.2 med vanlilla-gränssnitt, men en version med 4.4 Kitkat ska vara på väg. Lansering sker inom en månad med en prislapp omkring 2 000 till 2 500 kronor.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
dj christianPeter J Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Peter J
Gäst
Peter J

Låter som en batterslukande j-l det där. 😉

Medlem
WIRN

Dubbla sim och vanilla android är mumma!

dj christian
Gäst
dj christian

Är den gummibelagd på baksidan?