Asus satsar vidare på sin Transformer-serie med bärbara datorer, tänkta att erbjuda mångsidig funktionalitet i en enda produkt. Med den nya modellen TD300 Duet låter man Android och Windows köras sida vid sida både i notebook- och tabletläge, och användaren kan växla mellan dem på några sekunder.

Asus har under de senaste åren visat flera intressanta produkter ur sin Transformer-serie, dels i form av Andriod-baserade surfplattor med tangentbordsdockor och dels i form av mer avancerade produkter som Transformer Book Trio, där två processorer används för att kunna driva Windows och Android i samma produkt, och där tangentbordsdockan även fungerar som en fristående dator när den kopplas till en extern skärm.

På Asus presskonferens i Las Vegas inför CES har vi fått klämma på en ny medlem i Transformer-familjen, kallad TD300 eller Transformer Book Duet. Även här är ett av paradnumren Android och Windows sida vid sida, där användaren kan växla mellan de båda, men istället för dubbla processorer så körs operativsystemen över en Intel-processor som sitter monterad i skärmdelen. Den 13,3 tum stora skärmen kan i sin tur monteras loss för att användas som en surfplatta med Windows eller Android.

Prislappen börjar på 599 dollar, eller strax under 6 000 kronor i sverige, och kan konfigureras med högre skärmupplösning, mer lagring och snabbare processor.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid