Istället för att tampas med de påkostade premiumtelefonerna norr om 5 000 kronor hårdsatsar Asus på sin Zenfone-familj i övre mellanklassen. Nytt för i år är Zenfone 2, en ny Intel-baserat telefon på 5,5 tum som fått ett mer slimmat skal, vassare kamera och upp till 4 gigabyte internminne.

På förra årets CES visade Asus upp sina nya telefoner ur Zenfone-serien, och nu ett år senare är det dags dels för en uppdatering och dels för en konsolidering i utbudet. Nya Zenfone 2 har visats upp under CES 2015, och den här gången är det bara en modell på 5,5 tum snarare än ett spektrum av storlekar.

Hjärtat i Zenfone 2 är en Intel Atom Z3580-processor med fyra kärnor som kan paras ihop antingen med 2 gigabyte eller 4 gigabyte tvåkanaligt internminne, vilket gör den till den första telefonen på markanden med den minnesmängden. Den 5,5 tum stora skärmen har full HD-upplösning och ska enligt Asus ta upp 72 procent av enhetsytan tack vare metallskalets tunna skärmramar.

Asus lägger även stor vikt vid kameran, som använder en 13-megapixelsensor och som är tänkt att vara så enkel som möjligt att använda i autoläge. Bland annat ska Asus ha finslipat sitt HDR-läge för att undvika att bilder blir överexponerade.

Gränssnittet som används är det Zen UI som introducerades förra året, med minimalistisk design och fokus på snabb respons. Allt som allt ska Zen UI har omkring 60 millisekunders responstid, marknadsledande för mobiltelefoner enligt Asus. Nytt för Lollipop-baserade Zen UI är möjlighet för mer anpassning, med nedladdningsbara teman och ikoner, samt stöd för att starta appar med olika gester.

Den nya telefonen blir tillgänglig i mars månad med en prislapp på 199 dollar, så antagligen strax under 2 000 kronor inklusive moms på den nordiska marknaden.


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Marcus Roos Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcus Roos
Gäst
Marcus Roos

Väldigt vad det tjatas om Iphone 6(+) så fort en telefon ska testas.
För väldigt många är dessa paralleller ingenting värda.

”Ingen Iphone6+-dödare”?
Sett till vad man får för det priset tycker jag snarare det ser ut som en fullständig Iphone6+-krossare.