Asus PA32UCG knappar in på Apple med 1600 nits, 4K & 120 Hz

En skärm för att sätta Apple på plats?

0

Asus visar under IFA 2019 upp PA32UCG, en bildskärm med 4K-upplösning, konstant ljusstyrka på 1 000 nits och en maximal ljusstyrka på 1 600 nits som ska utmana Apples XDR-skärm som hittills varit ensam med dessa specifikationer.

Asus har nu visat upp en ny bildskärm ur ProArt-serien som går under det klatschiga namnet PA32UCG. Precis som namnet antyder är det en bildskärm på 32 tum som fokuserar på användare som fokuserar på innehållsskapande och andra professionella arbetsområden.

Skärmen tar sikte på Apples Pro Display XDR som avtäcktes samtidigt som företagets senaste Mac Pro. Apples bildskärm var först ut att kunna erbjuda en konstant ljusstyrka på 1 000 nits och en maximal ljusstyrka på 1 600 nits. Något Asus matchar med PA32UCG.

Asus bildskärm kommer utrustad med Mini LED-bakbelysning i totalt 1 152 olika zoner bakom skärmen. Detta tillsammans med andra specifikationer som en uppdateringsfrekvens på upp till 120 hertz (Hz) och 10-bit färgdjup.

Sett till det HDR-stöd som Asus modell kommer med handlar det om HDR 10, HLG och även Dolby Vision där ljusomfånget kan anpassas för varje individuell bildruta.

En aspekt där Apple fortfarande har ledningen över Asus nyligen avtäckta skärm är upplösningen. Apples skärm kommer med en 6K-upplösning medans Asus håller sig till 4K. Detta kan dock vara ett medvetet val från Asus för att kunna öka den maximala uppdateringsfrekvensen.

Pris och tillgänglighet

Under IFA 2019 angav inte Asus representanter någon spikad prislapp för PA32UCG. Däremot bekräftades det att prislappen inte kommer att bli lika saftig som Apples Pro Display XDR. Asus är även sjyssta nog att slänga med ett stativ till skärmen i priset också. Lanseringsdatumet är inte heller det spika, men den kommer att hitta sin väg till butikshyllorna under det första kvartalet nästa år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid