Androidmarknaden kryllar knappast av små men kraftfulla surfplattor men Asus vill ändra på detta. Nu introducerar företaget en lätt och tunn men kraftfull surfplatta som ska kunna konkurrera med marknadens bästa. Utöver hög prestanda vill man imponera på mode- och ljudintresserade med speciella tillbehör.

Asus är och har varit en av Androidmarknadens största tillverkare av surfplattor. Företaget har länge släppt imponerande produkter och på Computex 2015 presenterar företaget en ny modell som sägs erbjuda hög prestanda i ett lätt format. Zenpad S 8.0 är en kompakt Android-surfplatta som drivs av Intels traditionella Atom-processor eller den nya Atom x3-processorn. Plattan kan köpas med upp till 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagringsutrymme. Zenpad:s stora mängd arbetsminne och Intels nya Atom-processor sägs ge produkten väldigt hög prestanda, högre än många konkurrerande ARM-lösningar.

Fokus på design och mode

Hög prestanda är alltid trevligt men Asus vill också erbjuda en imponerande hårdvarudesign. Företaget har använt sig av nya material men misslyckats och skapat en produkt som tyvärr känns lite åt det plastiga hållet. För att ändå lyckas locka modeintresserade väljer Asus att lansera tillbehör som ska få surfplattan att påminna om små handväskor.

Ett speciellt tillbehör som Asus planerar att sälja har inbyggt stöd för DTS HD-ljud och har sex inbyggda högtalare som kan skicka ljud mot användaren. Tanken med tillbehöret är helt enkelt att användare ska kunna få en bättre ljudupplevelse från sin surfplatta.

Vi har tagit en snabb titt på Zenpad S 8.0 och Asus:s nya tillbehör.

Asus har inte bekräftat lanseringsdetaljer för Zenpad S 8.0 men med tanke på produktens specifikationer bör den kosta minst ett par tusen kronor.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid