Aorus sparar inte på krutet med sina bärbara gamingdatorer på CES 2015, och på plats i företagets hotellsvit får vi kika närmare på 17-tummaren X7 Pro. Här bjuds på gott om prestanda via dubbla GTX 970M i SLI, och datorn utlovas vara den tunnaste av sitt slag.

För ett tag sedan startade välkända Gigabyte ett separat varumärke för gamingdatorer och tillbehör, Aorus, och i år har vi fått se flera riktigt imponerande datorer under CES-mässan i Las Vegas. Vi har tidigare skrivit om kraftfulla Aorus X5 med 5K-panel och SLI, och nu kikar vi även närmare på storebror X7 Pro.

Här är det en 17-tumsskärm som gäller, och i år används en IPS-panel istället för föregångarens TN-variant. Det är dock inte 4K-upplösning utan istället 1080p, vilket Aorus förklarar med att det helt enkelt inte finns någon tillgång på 17-tumspaneler med 4K-upplösning idag. Under huven hittar vi dubbla Geforce GTX 970M, som tillsammans ska vara snabbare än ett stationärt Geforce GTX 980. Dessutom kan du klämma in tre SSD-enheter med mSATA-format samt en SSD eller hårddisk i 2,5-tumsformat.

Datorn har tre videoutgångar och kan med sina dubbla grafikkretsar användas för att spela med Nvidia Surround på tre skärmar, ganska imponerande för en dator som trots allt är väldigt tunn för sin storleksklass. Dock kommer datorn också med en ganska mäktig prislapp på närmare 25 000 kronor för en konfiguration med SLI.


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedanttown Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
anttown
Gäst
anttown

Hm undrar hur varm den blir…

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”anttown”]Hm undrar hur varm den blir…[/quote]
Det är en bra fråga Attown, det hade vi ingen möjlighet att kolla. Men den gick faktiskt förhållandevis tyst sett till de imponerande specifikationer den faktiskt har.