Bärbara datorer med 4K-upplösning är allt annat än vardagsmat, men vi har trots allt fått se några nya varianter under årets CES-mässa. Hos Auros får vi kika närmare på en riktig best till bärbar gamingdator, med dubbla GTX 965M i SLI.

Det krävs en hel del muskler för att driva spel i 4K-upplösning idag, vilket är en av anledningarna att vi inte fått se fler bärbara speldatorer med den nya upplösningsstandarden, utan snarare mer professionella modeller med fokus på rendering, fotoredigering och arbetsyta för multitasking.

Hos Aorus får vi dock klämma på 4K-varianten av X5 som trots allt är tänkt att klara en del gaming i hög upplösing. Det är en 15,6-tumsdator som drivs av en Intel Core i7-processor och dubbla Geforce GTX 965M i SLI. Det är en kombination som är tänkt att ge prestanda i klass med ett respektabelt grafikkort för stationära datorer och tillräckligt för att faktiskt driva spel i 4K, även om du troligtvis kommer behöva kompromissa med detaljnivån. Datorn har även utrustats med riktigt trevliga lagringsmöjligheter – du kan installera upp till tre SSD-enheter i M.2-format samt en 2,5-tumsplats för hårddiskar eller ytterligare en SSD.

Det är med andra ord en bärbar speldator som heter duga, men prislappen ser också ut därefter. Datorn börjar omkring 20 000 kronor, och vill du ha både 4K och dubbla grafikkort bör du räkna med att få ge närmare 25 – 28 000 kronor.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid