AMD bekräftade under sin presskonferens i Taipei att företaget kommer lansera sin nya grafikkortsarkitektur Fiji den 16 juni under spelmässan E3. Tillkännagivandet gjordes av AMD:s vd Lisa Su som på scen överraskade genom att för första gången visa upp den ny Fiji-kretsens kisel för media.

Medan AMD fortfarande inte gjort några officiella uttalande om specifikationerna kring sin Fiji GPU har företaget bekräftat att grafikkretsen kommer bli först i världen med att använda minnestekniken HBM. High Bandwidt Memory ska ge en fördubbling i minnesbandbredd och minskar även drastiskt kretsytan som krävs för att implementera grafikminne på ett grafikkort.

Det kisel Lisa Su visade upp på scen var en rejäl krets där man på avstånd kunde skönja både den nya och väl tilltagna grafikkretsen samt de fyra små 1 gigabytes HBM-chipen som flankerar kretsens GPU.

Fiji lanseras under E3-mässan den 16 juni

AMD_Fiji_GPU

Lisa Su avslutade sin demonstration med att bekräfta en lansering av Fiji den 16 juni på spelmässan E3 i Los Angeles. Värt att nämna är att ett officiellt tillkännagivande de närmaste veckorna inte innebär att konsumenter kommer kunna sätta tänderna i AMD:s nya generations grafikkort förrän vid senare tillfälle. Fjolårets lansering av grafikkretsen Hawaii och Radeon 200-serien följdes inte upp av konsumenttillgänglighet förrän månaden senare med förhållandevis dålig tillgänglighet.

Den 16 juni bör vi däremot få en fullständig bild av AMD:s efterlängtade Fiji GPU.

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
NovanMoNsTeR Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
MoNsTeR
Gäst
MoNsTeR

Fjolårets lansering av grafikkretsen Hawaii? Den lanserades väl 2013?

Novan
Gäst
Novan

Hawaii lanserades 2013, inte förra året.
High Bandwidt Memory (missade ett litet h).

Ska bli riktigt intressant att få se prestandan när den lanseras, hoppas på att Fiji utmanar Maxwell riktigt bra!