AMD Mullins är processorserien som är tänkt att ersätta nuvarande Temash, och den här gången är detsurfplattan som står i fokus. Processorerna är anpassade för surfplattors användarmönster och lägger därför extra krut på boostfrekvenser och dockningslösningar. Vi kikar närmare hos AMD på MWC 2014.

En surfplatta belastas oftast inte på riktigt samma sätt som en traditionell bärbar dator eller en stationär dator, utan prestandan tenderar att brukas i stötar, exempelvis när applikationer öppnas eller någonting aktiveras. Större delen av tiden ligger istället processorn i vila eller lätt belastning, exemeplvis när användaren läser på en webbsida eller i en e-bok. Vi kikar närmare på AMD:s lösningar för plattformen på mässgolvet under MWC 2014 i Barcelona.

AMD:s nya processorfamilj Mullins satsar helhjärtat på surfplattan och har därför anpassat sig därefter. Istället för att ge Mullins höga klockfrekvenser vid normalbelastning så har processorerna fått extra höga boostfrekvenser, vilket håller nere strömförbrukningen och ser till att användarupplevelsen känns snabb när det verkligen behövs.

Vi får även se mer av AMD:s Dockport-gränssnitt, som blivit accepterat som en officiell Displayport-standard. Tanken är att surfplattan ska gå lika bra att docka i en stationär dockningsstation under TV:n eller på skrivbordet som i en tangentbordsdocka som förvandlar den till en bärbar dator.

AMD Mullins är tänkt att dyka upp på marknaden framåt årets andra hälft.


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Något info om vad som är nytt i Puma-kärnorna gentemot Jaguar-kärnorna? 🙂