Nästa generation av bärbara APU-kretsar från AMD heter Carrizo, som vi nu även fått kika närmare på under CES. De nya kretsarna får bättre prestanda med nya CPU-kärnor, stöd för variabel uppdateringsfrekvens med Freesync och kan med smarta sensorer se till att din enhet aldrig blir för varm för att arbeta med.

Det är APU-kretsar som gäller för AMD under CES 2015 och rampljuset riktas mot de nya Carrizo-kretsarna som tar över efter förra årets Kaveri. Det finns en rad prestandaförbättringar under huven men också flera optimeringar för att låta processorn anpassa sin temperatur på ett smartare sätt. Chefredaktör Karmehed tar plats framför kameran i AMD:s svit och går igenom nyheterna.

De nya Excavator-kärnorna ska ge markant bättre prestanda än de som användes i Kaveri och kan anpassa sin prestanda och effektförbrukning för att hålla inte bara en optimal kretstemperatur, utan också en behaglig temperatur på enhetens chassi. Tanken är att processorn med hjälp av temperatursensorer i chassit ska kunna se till att enheten inte blir för varm för att användas bekvämt.

Vi ser också ett välkommet stöd för AMD:s Freesync-teknik, som i och med Carrizo tar variabel uppdateringsfrekvens till den bärbara marknaden. Tekniken fungerar över Displayport 1.2a men är i längden även tänkt att fungera med datorns inbyggda skärm.

Carrizo kommer hitta ut på marknaden senare i vår i bärbara enheter med en effektförbrukning mellan 10 och 35 watt, det vill säga främst traditionella bärbara datorer samt hybrider.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid