En av Acers senaste Windows Phone-baserade mobiltelefoner, Liquid Jade Primo, för med sig en av företagets första satsningar på Microsoft Continuum. Genom att sätta telefonen i en dockningsstation och koppla in skärm, mus och tangentbord är nämligen tanken att mobilen ska ersätta – eller åtminstone imitera – din dator.

Tillsammans med Windows 10 för mobiltelefoner rullade Microsoft ut Continuum, med en vision om att användare ska kunna använda mobiltelefonen som mer eller mindre sin enda enhet. När du kopplar in en Windows-telefon med Continuum-stöd till en stationär skärm med en adapter så anpassar den sitt gränssnitt så att du du kan använda den mer likt hur du använder en PC med Windows 10. Microsoft har bland annat implementerat Continuum i utvalda Lumia-modeller, exempelvis i 950-serien, och nu får vi även se fler tolkningar från andra tillverkare.

Telefonen som dator

På MWC i Barcelona kikar vi närmare på Acer Liquid Jade Primo, som blir en av Acers första Windows-baserade telefoner med Continuum-stöd. I Acers fall används en dockningsstation du sätter på skrivbordet, till vilken du sedan ansluter skärm, mus och tangentbord. På skärmen visas då ett Windows-skrivbord med klassisk startmeny, och dina appar i bekanta fönster. Allt drivs från telefonens hårdvara, med en Qualcomm Snapdragon 808 och 32 gigabyte expanderbar lagring. Medan du använder skrivbordet på den stationära skärmen kan du fortfarande se notiser och annan information på den 5,5 tum stora 1080p-skärmen på själva telefonen.

Det är dock värt att påpeka att Continuum ger långt ifrån en ”full” Windows-upplevelse, även om gränssnittet är väldigt snarligt. Alla appar körs i fullskärm, inte i fönster som kan skalas om fritt på skrivbordet, så multitasking-stödet är begränsat. Dessutom är det långt ifrån alla appar som fungerar i Continuum, utan du är begränsad främst till en handfull av Microsofts egna program, såsom Word, Excel, Outlook och webbläsaren Edge.

Acer Liquid Jade Primo förväntas dyka upp i butik i april, och våra nuvarande uppgifter indikerar ett pris på cirka 6 000 kronor inklusive dockningsstation.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid