Acer gör sig redo för portabel gaming och visar under Computex 2015 upp sin första gamingplatta Predator 8. Acers surfplatta ska med aggressiv design, full HD-upplösning och Intel Atom X7 under huven ta upp kampen med bland andra Nvidias gamingplatta Shield Tablet och fokuserar bland annat på bildkvalité.

Under Computex 2015 har vi sprungit på en hel del gamingprodukter och när vi tittar in hos Acer så kan vi se att de gör sig redo för gaming på resande fot med sin Androidbaserade surfplatta Predator 8.

Predator är sedan tidigare ett vedertaget namn bland Acers gamininriktade produkter och den nya surfplattan är inget undantag. Med en aggressiv gaminginspererad design, fyra frontriktade högtalare, två kameror och en 8 tums full-HD skärm kan Predator 8 vara ett tillskott på marknaden av gamingplattor.

När vi klämmer och känner på den så kan vi konstatera att skärmen har klara och fina färger men svärtan är något matt men enligt Acer själva ska skärmen motsvara 100 procent sRGB.

Intel Atom X7 under huven

Acer har valt att använda sig av Intels Atom X7 som proccessor i Predator 8 vilket är densamma proccessor som även används i Microsoft Surface 3 surfplattor. Enligt Intel själva så ska Atom X7 ha dubbelt så mycket grafikprestanda jämfört med föregående generationen av proccessorer för mobila produkter från Intel vilket kan göra Predator 8 till en utmanare till Nvidia Shield Tablet.

Predator 8 är fortfarande under utveckling och den enhet vi fick känna på har en av de allra första testprogramvarorna. Med det sagt hoppas Acer på att deras första gamingplatta ska kunna nå ut i butik någon gång mellan Augusti och September med en ungefärlig prisbild mellan 3 000 – 4 000 kronor.

Läs mer från Computex 2015

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid