I sin hotellsvit under CES 2015 visar Acer upp bärbara datorer med stöd för Intels Realsense-teknik. På plats får vi kika på en variant av Nitro med en inbyggd 3D-kamera som kan användas dels för att styra datorn och olika spel med gester och dels för att skapa 3D-modeller av ditt ansikte.

Vi har fått se flera intressanta satsningar på små 3D-kameror för just rörelsestyrning och snabb 3D-kartläggning, där ett välkänt exempel är Kinect-kameran till Xbox 360 respektive Xbox One och ett annat är Googles 3D-surfplatta Tango. En av Intels satsningar heter Realsense, en Kinect-liknande kameralösning som tidigare har funnits som en extern enhet men som nu kan fås inbyggd direkt i en bärbar dator.

Det är precis det vi får kika närmare på hos Acer, som visat upp en ny variant av sin bärbara dator Nitro. Datorn har en inbyggd Realsense-kamera som exempelvis låter dig skapa en 3D-modell av ditt ansikte som sedan kan användas i ett spel och därmed sätta ditt eget ansikte på en karaktär. Samma teknik kan även användas för rörelsestyrning, där chefredaktör Karmehed bland annat får testa att spela igenom ett pusselspel med hjälp av handrörelser.

Att konfigurera en Acer-dator med Realsense ger ett prispåslag på omkring 100 dollar eller 700 – 800 kronor, och om det är en investering värd pengarna beror givetvis på vad du vill ha ut av din dator. Det är dock ett kvitto på hur pass mycket den här typen av 3D-sensorer har utvecklats, och att det är någonting vi kommer få se mer av framöver.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid