Bland den uppsjö av mellanklasstelefoner vi stött på under MWC så höger vi lite extra på ögonbrynet över Acer Liquid E3. För den snälla prislappen 2 000 kronor levererar telefonen allt från dubbla LED-blixtar och 4,7-tums IPS-skärm till ett flexibelt gränssnitt som är tänkt att passa de flesta.

Vid första anblick ser Acer Liquid E3 ut som en mellanklasstelefon i mängden, men faktum är att det finns en hel del överraskningar både innanför och utanför skalet. Utöver uppsättningen med en 13-megapixelkamera på baksidan och en 2-megapixelkamera på framsidan så är även den främre kameran utrustad med en LED-blixt, helt enkelt för att kunna ge bättre ljus vid självporträtt eller videosamtal.

Under kameran på baksidan finns vad Acer kallar Rapid Control Key, en hårdvaruknapp som kan ställas in i mjukvaran som en genväg till valfri applikation. Telefonen kan även låsas upp snabbt genom en svepning med fingret över skärmen, något som dock har minimal säkerhet. Det finns plats för dubbla simkort, som närmast blivit en standard i den här prisklassen.

Gränssnittet, Acer Liquid UI, har i sitt standardutförande en ganska klassiskt Android-design och bra flyt. Dessutom finns det några olika enklare lägen, exempelvis Basic Mode för unga användare eller Senior Mode för äldre användare, där det finns tydligare genvägar till de viktigaste applikationerna och funktionerna.

Innanför det svarta skalet sitter en fyrkärnig CPU av ännu okänd modell med klockfrekvenser upp till 1,2 gigahertz. Detta tillsammans med 1 gigabyte internminne och 8 gigabyte inbyggd lagring. Skärmen är 4,7 tum stor med 1 280 x 720 pixlar och IPS-panel.

Det underliggande operativsystemet är dessvärre inte det färskare Android 4.4, utan Acer Liquid E3 får nöja sig med Android 4.2.2. Lansering sker i Europa i april månad, med en prislapp omkring 2 000 kronor inklusive moms.


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Segen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Jag känner flera som skulle behöva en sådan telefon.