SSD-lagring är en marknad i stark framfart där prestandarekorden närmast avlöser varandra. Oftast är det då med hjälp av enheter kopplade direkt till dina PCI Express-platser. A-data visar samtidigt att man med hjälp av SFF-8639-gränssnittet kan leverera hissnande prestanda även från 2,5 tums enheter.

A-data visar upp en ny SSD-enhet som med fokus på företagsmarknaden använder sig av en Marvell-tillverkad SSD-kontrollerkrets som med stöd för både AHCI samt NVMe kan användas som en systemenhet även för vanliga PC-datorer. Medan enhetens 2,5 tums format också detta är kompatibelt med de flesta system finns det andra detaljer att tänka på.

För att nå de extrema överföringshastigheter som A-data utlovar, upp till 3 000 megabyte per sekund, krävs det att man använder sig av ett PCI Express-baserat gränssnitt. Istället för att fästa kretsarna på ett dedikerat PCI Express-kort har A-data valt att utrusta sin 2,5-tums enhet med den nya PCI Express-baserade kontakten SFF-8639 som möjliggör extrema hastigheter som inte hindras av bandbreddsbegränsningar i SATA eller SAS-gränssnitten.

SFF-8639 är ett gränssnitt som traditionellt inte används på konsumentprodukter men bland annat Asus har visat intresse för att ge stöd för gränssnittet även på konsumentinriktade moderkort, då med ett eget expansionskort för X99-moderkort.

A-datas ruggigt snabba SSD-enhet är även rymlig som få med en maximal lagringskapacitet på hela 2 terabyte i ett traditionellt 2,5-tums format. Lanseringen sker i fjärde kvartalet men till en ännu en angiven prislapp.

Läs mer från Computex 2015

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid