Samsung har lagt sina kort på bordet med Galaxy S5 som kommer agera företagets flaggskepp för 2014, och modellen har kommit med mycket nya godsaker på insidan. Men vad hände med utsidan? Det är en mycket bekant design, och chefredaktör Karmehed hårdgranskar telefonens yttre framför kameran.

I havet av alla rykten inför Samsung Galaxy S5 var designen en av de punkter som diskuterades mest. Konkurrenter som HTC, Apple och Sony har alla fått mycket beröm för sin industridesign som känns gedigen och kvalitativ, medan Samsung hårt håller fast i sin plastdesign. En fråga om hållbarhet, menar vissa, och en kvalitetsbrist menar andra.

Klart är i alla fall att nästan alla rykten överskattade hur stor designuppdateringen faktiskt skulle bli, och nu när telefonen är här så är det inte mycket som skiljer den från sin föregångare till det yttre. Den är en aning större med sina 5,1 tum, men ingenting som märks om man inte lägger telefonerna sida vid sida.

Kanterna är lite rakare i över- och underkant, men den största estetiska uppdateringen är det nya mönstret på baksidan. Där Galaxy S4 var helt slät har Galaxy S5 mer av ett perforerat mönster för lite bättre grepp och som drar till sig färre fingeravtryck. På baksidan hittar vi även den nya pulsmätaren.

Samsung_Galaxy_S5_IP67

Den största uppdateringen överlag, även om den inte gör sig vidare känd för blotta ögat, är att skalet numera är vattentätt med IP67-standarden. Det ska därmed inte vara några problem att ta telefonen med sig i duschen och ingen panik om den tappas i en snödriva eller vattenpöl.

Samsung Galaxy S5 kommer hitta ut på marknaden under april månad, och än så länge har Telia gått ut med prislappen 6 395 kronor och leveransdatum den 11 april.

Fler djupdykningar i Samsungs nya flaggskepp är på väg, håll fortsatt utkik på Nordichardware.se!


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments