5G blir framtidens teknik för trådlös kommunikation. Med möjlighet att skicka data i upp till 10 000 megabit per sekund, svarstid på ner till 1 millisekund och upp till 90 procent lägre energikonsumtion kan teknikvärlden och Internets användningsområden förändras i grunden. Vi sätter oss ner för att gå igenom allt du behöver veta om 5G.

MWC-mässan i Barcelona bjöd i år på många stora nyheter. Företag så som Samsung och Huawei presenterade många nya prylar. Dessa företag, bland flera andra, bekräftade också att de ingår i en arbetsgrupp kallad 5G PPP och att denna grupp kommer utveckla nästa nya kommunikationsteknik för trådlös kommunikation i framtidens samhälle. I gruppen finns också andra storviktare så som svenska Ericsson, finska Nokia och flera internationella teleoperatörer.

Vi har sammanfattat allt du behöver veta om 5G i en video. Du får gärna titta genom hela videon men du kan också använda tidkoderna nedan för att navigera till olika delar av videon.

Innehållsförteckning (Tidslänkarna öppnas i separat fönster):

00:00 – Introduktion
00:40 – Vad är ett telenät?
01:50 – Vad hände på MWC 2015? (EU spikar satsning på 5G)
04:05 – 5G:s egenskaper (1000 gånger högre kapacitet och uppkopplade bilar)
09:00 – Varför 5G? (100 gånger snabbare nedladdning och blixtsnabb responstid)
15:15 – 5G och wifi jobbar tillsammans (Smartare trådlösa nät)
17:10 – När kommer 5G?
20:02 – Sammanfattning

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MR KLAY THOMPSONDaniel LiljebergGöran123dlq84MASSSWEDE Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

En gedigen introduktion i dessa nät, tack!
Dock ser jag pensionärer och släkt framför mig som undrar hur alla abonnemang skall passa i deras vardag och vad allt kommer medföra om de väljer det ena och det andra. Men det är kul att marknaden växer och att operatörerna får vägar att fiffla genom marknadsföring!
Mitt glas är halvtomt men det blir nog bra på sikt!

Magnus
Medlem
Magnus

Klistermärket var bäst. Commodore 😛

Aktiemarknaden är det som driver fram utvecklingen med svartider mest.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Nice! Då kan jag göra slut på hela potten på mindre än 1 sekund i framtiden.

Skämt-å-sido, detta är jäkligt imponerande!

Göran123
Gäst
Göran123

Härligt, just ringt Telenor och meddelat att det saknas täckning för 3G! Jag skulle mycket hellre meddela att det saknas 5G… MEN 2G har minnsann bra täckning men vart finns de telefonerna!

Daniel Liljeberg
Gäst
Daniel Liljeberg

Bra för mobila enheter av olika slag. Sålänge de inte försöker ”lura” folk till att det är framtidens bredband för alla behov så kan det nog bli bra. Som de gjorde med 4G och försökta jämnställa det som ett fullgott alternativ till fiber i reklam så grävde de sin egen grop. Den teoretiska maxhastigheten på fiber (begränsas av utrustningen i ändarna och inte kräver att ny fiber läggs ner på samma sätt som nya nät måste byggas hela tiden) är ju typ över 100.000.000 MBit/sek. Så det lär dröja innan något mobilnät kommer vara herre på täppan för bredband till… Läs hela »

MR KLAY THOMPSON
Gäst
MR KLAY THOMPSON

Hej

Ansöka om ett lån snabbt och bekvämt sätt att betala räkningarna och återupptagandet av finansiering av projektet i den billigaste ränta på 3% att kontakta oss idag via: klayfirm11@blumail.org. Behovet av lån lån erbjuder lägsta är 1,000.00 val att låna pengar, jag är en certifierad registrering och långivare Legit, du kan kontakta oss idag om du är intresserad att få detta lån, kontakta mig för mer information om lånet processen som villkoren för lånen och lånebeloppet överförs till dig. Jag behöver din snabbt svar om du är intresserad. 😆