Vi kikar på Asus Geforce GTX 1080 med nydesignad DirectCU-kylare

0

Asus satsar på svart och stilrent med nya GTX 1080 ROG Strix som kommer med en rejäl överklockning från fabrik och Asus kylarlösning DirectCU 3.

Asus har mycket att visa på Computex, men grafikkort tar upp förvånansvärt lite utrymme i montern. Asus har för lanseringen av Pascalkortet GTX 1080 valt att släppa bara en modell: GTX 1080 ROG Strix.

Pascal med DirectCU-kylare

Asus GTX 1080 ROG Strix kommer med kylaren DirectCU 3 och en helt ny stilren design i svart. Värmen sprids med hjälp av tre fläktar av Triple Wings-modell. Klockfrekvensen är ett av de högsta som vi har sett hittills på 1 759 megahertz i standardläget Gaming mode, med en Boostfrekvens på 1 898 megahertz.

Även Asus hakar på RGB LED-trenden och slänger på ett par ljus på framsidan av ROG Strix. Man har även valt att ersätta en DisplayPort-utgång med en extra HDMI för bättre VR-stöd. Till sist har man också val att lägga till två 4-pins fläktkontakter på baksidan som styrs av grafikkortet.

Asus GTX 1080 ROG Strix är redan på väg till svenska butiker och har en prislapp på 7 499 kronor – ett exemplar ska även vara på väg till Nordichardwares testlabb, så håll utkik i testflödet framöver.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid