Besök hos MyFC – Så laddar du din mobil med bränsleceller

MyFC laddar din telefon med salt och vatten

0

Svenska MyFC har rönt mycket uppmärksamhet det senaste året. På MWC tar vi tempen på företaget och går igenom hur bränsleceller faktiskt laddar din telefon.

Bränsleceller kan låta skräckinjagande och farligt men är både harmlösa och miljövänliga, åtminstone om vi ska ta svenska MyFC på orden. Företaget har tagit patent på att tillverka bränsleceller som med hjälp av salt och vatten skapar energi för att driva din elektronikutrustning.

MyFC kallar bränsleceller för ”omedelbar grön energi” och syftar på det faktum att energin inte lagras utan just produceras på beställning. Genom att i en kemisk reaktion blanda salt med vatten skapar MyFC vätgas i ofarlig volym men tillräckligt för att frambringa energi för att driva elektronikprodukter.

Bränsleceller är som Nespresso-kaffe

Vi tog tillfället i akt att testa MyFCs teknik på MWC 2017 och gick igenom hur företaget liknar sin teknik med kaffetillverkaren Nespresso. Där laddningskassetterna likt kaffekapslar används en gång och sedan helst återanvänds av MyFC. Bränsleceller är inget farligt och kan bli ett spännande komplement till traditionella litiumbatterier för de tillfällen då du inte har ett eluttag i närheten.

MyFC börjar sälja sin bränslecellsdrivna mobilladdare för konsumenter senare i år. Kapaciteten ligger på 900, 1 800 eller 2 400 milliamperetimmar och prislappen ligger på runt 500 kronor för laddaren med fem stycken 900 mAh-bränslecellskassetter. Varje engångskassett kostar sedan 12-15 kronor stycket.

MWC 2017

Fler artiklar från MWC 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid