Samsung hade ingen större presskonferens på MWC2013 men man passade på att lansera sin nya surfplatta Galaxy Note 8.0. En surfplatta som det även går att ringa vanliga samtal med och som både arbetar väl tillsammans med pekpenna och hemelektronik med IR-mottagare.

Samsung Galaxy Note 8.0 kommer i en slimmad design med ett Galaxy S III-liknande formspråk. Surfplattan har flera detaljer vi känner igen från traditionella smartphones och det faktum att vi faktiskt även kan ringa med plattan är grädde på moset.

Samsung bygger sin nya platta kring en fyrkärnig Exynos 4 Quad processor på 1,5 gigahertz som även driver den 8 tum stora skärmen med en upplösning på 1 280 x 800 pixlar. Som medlem i Note-familjen kommer plattan med den aktiva pekpennan S Pen samtidigt som man med 4G-versionen kan göra riktiga telefonsamtal, även om detta kan se något lustigt ut med tanke på ”telefonens storlek”.

Samsung Galaxy Note 8.0 kommer att lanseras i andra kvartalet och får en prislapp som börjar på 4 000 kronor för Wifi-modellen och stiger till 5 500 kronor för 4G-modellen med samtalsfunktionalitet.

Annons

6
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Jon HolsteinGadgety#SmilEy#shaglorddj christian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
dj christian
Gäst
dj christian

Alldeles för dyr med tanke på upplösningen.

Micke
Medlem
Micke

Inte alls för stor. Förstår inte vad alla gnäller på. Jag är 2,3 meter lång och den passar mig perfekt.

/s

#SmilEy#
Medlem
#SmilEy#

Det är en liten felskrivning av processorns klockfrekvens i texten. 1,6 GHz som du säger i inslaget är väl korrekt? För övrigt tycker jag prissättningen av denna platta är helt fel. Note 10.1 WiFi finns idag att köpa för ~4 000 kronor och när jag som spekulant till en utav dessa plattor ställs inför valet mellan dessa två undrar jag vad som egentligen motiverar ett köp av 8.0? Halverad vikt och 0,2 Ghz snabbare CPU mot att jag förlorar skärmyta och får 2400 mAh mindre batteri. Om jag nu värdesätter pennan och förmågan att ta anteckningar känns 10.1:an fortfarande mer… Läs hela »

Gadgety
Medlem
Gadgety

8 tums skärm, telefonfunktion, apt-x för högupplöst trådlös audio, samt s-pen gör den här attraktiv. Perfekt till affärsmöten, bra för att ta anteckningar med pennan, och jag behöver inte ta med två enheter. Det enda som saknas i Samsungs utbud är en nummervisare och vibrating alert på handleden à la SonyEricsson MBW-150, så att man aldrig behöver plocka upp plattan när man är på språng. Om man inte behöver veta vem som ringer så behöver man inte plocka upp den i alla fall, det räcker med voice call och apt-x bluetooth headset.

Gadgety
Medlem
Gadgety

Jag håller med om att upplösningen kan förbättras betydligt. Egentligen det enda som får mig att avvakta.

Jon Holstein
Medlem
Jon Holstein

[quote name=”#SmilEy#”] För övrigt tycker jag prissättningen av denna platta är helt fel. Note 10.1 WiFi finns idag att köpa för ~4 000 kronor och när jag som spekulant till en utav dessa plattor ställs inför valet mellan dessa två undrar jag vad som egentligen motiverar ett köp av 8.0? Halverad vikt och 0,2 Ghz snabbare CPU mot att jag förlorar skärmyta och får 2400 mAh mindre batteri. Om jag nu värdesätter pennan och förmågan att ta anteckningar känns 10.1:an fortfarande mer vettig. Tycker att de borde lagt energin på att ”facelift:a” Note 10.1 istället. Kastat in 1080p skärm, slimma… Läs hela »