lumia900Nokia fortsätter att trycka ut nya smartphones på Windows Phone 7-marknaden och det nuvarande flaggskeppet heter Lumia 900. Vi passade på att få en genom gång av telefonen som bland annat erbjuder en rejäl 4,3 tums AMOLED Clear Black-skärm och ett polykarbonatskal.

Nokia Lumia 900 är en av de större modellerna på Windows Phone 7-marknaden med sin rejält tilltagna skärm och mäter 128 x 68 x 12 millimeter. Under det rejäla polykarbonatskalet – som för övrigt går att få i tre färger, svart, turkos eller vitt – hittar vi Windows Phone 7.5 och en del egenutvecklad mjukvara från tillverkaren Nokia.

Nokia hade en av de livligare montrarna på MWC2012 med bland annat kontinuerliga danspass för hela personalstyrkan. Om hela personalstyrkan var på hugget lyckades vi troligtvis plocka en av de riktiga pärlorna för en närmare genomgång av tillverkarens nya flaggskepp. Så följ med vår indiske vän Ragunath ”Ragu” på en grundlig genomgång av Lumia 900:

Specifikationer Nokia Lumia 900:

 • Windows Phone 7.5, Tango
 • 4,3-tums AMOLED ClearBlack WVGA skärm (480 x 800)
 • Qualcomm APQ8055 ”Scorpion”, en kärna 1 400 MHz
 • 512 MB RAM
 • 16 GB inbyggt minne
 • 8MP-kamera på baksidan med Carl Zeiss-optik och dubbla LED-blixtar
 • 1MP-kamera på framsidan för videochat
 • Batteri på 1 830 mAh
 • 128 x 68 x 12 millimeter
 • 160 gram
 • Färg: Vit, Svart, Turkos

När och till vilket pris Nokia Lumia 900 kommer att finnas i svenska butiker är ännu något oklart, men det mesta pekar på en lansering under slutet på andra kvartalet.

Annons

15
Leave a Reply

avatar
15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
dj christianskiroyJacob Hugosson-Tjalve-Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Jag kan inte riktigt hjälpa det men WP telefoner känns väldigt trista i min mening. Kanske beror det på den förlegade hårdvaran, som egentligen inte borde vara ett problem. Blir väldigt otaggad på att köpa en modell, men de har väl sin kundgrupp förmodar jag.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”this”]Jag kan inte riktigt hjälpa det men WP telefoner känns väldigt trista i min mening. Kanske beror det på den förlegade hårdvaran, som egentligen inte borde vara ett problem. Blir väldigt otaggad på att köpa en modell, men de har väl sin kundgrupp förmodar jag.[/quote] I en smartphone bryr inte jag mig sådär speciellt mycket om hårdvaran. Definitivt inte när det gäller Windows Phone med tanke på hur resurssnålt det är. En sak jag funderar över är konkurrensen inom Winows Phone bland de olika OEM tillverkarna. Nokia har redan skaffat sig en marknadsandel på 33% där och enligt mig… Läs hela »

Henrik Berntsson
Admin

Ragu var helt klart en av de skönaste personerna vi snackade med under MWC 🙂

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Killen jämte Anton ser ut som Mr Bean med det där smilet och ögonen 😀

Thomas Lind
Medlem
Thomas Lind

Seriöst? Detta är ju mer reklam för Windows Phone än någonting annat. Redaktionellt material ska inte vara på detta viset, hur skön än många tycker att snubben som presenterar är. Totalt okritiskt, man undrar om ni fått betalt av Microsoft och/eller Nokia för detta.

Jacob Hugosson
Medlem

Jag tycker såna här demonstration är bra, speciellt i det här fallet. Windows Phone får inte lika mycket uppmärksamhet som andra operativsystem, och det vi ser här är en bra genomgång av ett ofta underskattat operativsystem för smartphones.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Nån mer än jag som tänkte: ”Thank you! Come again”?

skiroy
Medlem
skiroy

[quote name=”Anton Karmehed”]Jag hoppas man tar detta för vad det är, en genomgång av Nokias senaste lur, av en representant från företaget. Ragu satt bokstavligt talat fast i telefonen och det fanns lite/inga begränsade möjligheter till att själva utforska telefonen närmare. Mässor är inte till för att vi ska kunna presentera utvärderingar eller ge någon form av betyg på produkterna. I bästa fall får man några minuter att känna på grejerna, men i många fall handlar det nästan uteslutande om ren information. Vi gör det bästa av varje situation och jag tror ingen tar ett beslut om att köpa eller… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Att N9 inte får så mycket uppmärksamhet är i ärlighetens namn att det var en dödfödd produkt. Jag har själv testat N9 och jag vet att många tycker om den, så jag säger inte att den är dålig. Men Nokia har uppenbarligen ingen framtida med MeeGo, därför är det ett mycket, mycket litet ekosystem som inte är värt att följa på samma sätt som Android, iOS och Windows Phone.

Nokia pratar aldrig om N9, och visar aldrig upp den på mässor som dessa så det blir naturligt att den inte får lika mycket uppmärksamhet.

skiroy
Medlem
skiroy

[quote name=”smartidiot89″]Att N9 inte får så mycket uppmärksamhet är i ärlighetens namn att det var en dödfödd produkt. Jag har själv testat N9 och jag vet att många tycker om den, så jag säger inte att den är dålig. Men Nokia har uppenbarligen ingen framtida med MeeGo, därför är det ett mycket, mycket litet ekosystem som inte är värt att följa på samma sätt som Android, iOS och Windows Phone. Nokia pratar aldrig om N9, och visar aldrig upp den på mässor som dessa så det blir naturligt att den inte får lika mycket uppmärksamhet.[/quote] Jag vet inte vilken del… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Det är en bra telefon, som är bra enligt dig och många andra, jag själv tyckte också om den när jag testade den i butik. Problemet är att Nokia inte kommer lägga ned någon energi på den, eller för den delen MeeGo framöver. Sen av vilka anledningar Nokia har valt att göra detta, vet de flesta, men tyvärr ändrar det ingenting om N9 och den status det ekosystem den baseras på har. Att vi inte gett Nokia N9 så mycket teckning beror på det. Hade Nokia (eller för den delen andra tillverkare) faktiskt använt MeeGo, numera Tizen, i sina telefoner… Läs hela »

skiroy
Medlem
skiroy

[quote name=”smartidiot89″]Det är en bra telefon, som är bra enligt dig och många andra, jag själv tyckte också om den när jag testade den i butik. Problemet är att Nokia inte kommer lägga ned någon energi på den, eller för den delen MeeGo framöver. Sen av vilka anledningar Nokia har valt att göra detta, vet de flesta, men tyvärr ändrar det ingenting om N9 och den status det ekosystem den baseras på har. Att vi inte gett Nokia N9 så mycket teckning beror på det. Hade Nokia (eller för den delen andra tillverkare) faktiskt använt MeeGo, numera Tizen, i sina… Läs hela »

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”skiroy”][quote name=”smartidiot89″]Att N9 inte får så mycket uppmärksamhet är i ärlighetens namn att det var en dödfödd produkt. Jag har själv testat N9 och jag vet att många tycker om den, så jag säger inte att den är dålig. Men Nokia har uppenbarligen ingen framtida med MeeGo, därför är det ett mycket, mycket litet ekosystem som inte är värt att följa på samma sätt som Android, iOS och Windows Phone. Nokia pratar aldrig om N9, och visar aldrig upp den på mässor som dessa så det blir naturligt att den inte får lika mycket uppmärksamhet.[/quote] Jag vet inte vilken… Läs hela »