Gigabyte_Windforce

De första testerna av Geforce GTX 980 Ti har just publicerats och vi väntar nu på lanseringen av det kommande kortet. Inför lanseringen visar nu Gigabyte sin första egen tolkning av kortet. Windforce 6GD för Geforce GTX 980 Ti levererar överklockning från fabriken samt en ny design som ger en hög vikt men stabil konstruktion.

Nvidia Geforce GTX 980 Ti är lanserat och många tillverkare passar på att visa sina anpassade kort på Computex 2015. Gigabyte har bland annat visat sitt Windforce 6GD-kort för Geforce GTX 980 Ti. Kortet har många likheter med Gigabytes anpassade version av Geforce 980 och faktum är att det nya kortet har samma PCB som 980. Den nya modellen har dock en ny extern design som erbjuder betydligt stabilare design än exempelvis Gigabytes 970-kort. 980 Ti-kortet har stora kylflänsar som sägs ha en kylningskapacitet på 600 watt. Detta bör betyda att kortet kan hållas kallare än vissa konkurrenter vid högre belastning.

Vi har tagit en snabb titt på Gigabytes nya kort och upptäckte snabbt att de stora kylflänsarna samt ett ordentligt bakstycke som ger kortet en substansiell vikt.

Gigabytes nya grafikkort kommer att lanseras om några veckor med ett ännu okänt pris. Med tanke på kortets design och funktioner bör det kosta runt 8 000 kronor men detta är inget som har bekräftats av Gigabyte ännu.

Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

2 Kommentarer på "Gigabyte visar sin Windforce-version av Geforce GTX 980 Ti"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
LoppanH
Gäst

Har aldrig haft ett kort (i spel-pc:n) som inte har haft referens kylaren då jag oftast är så ivrig när nåt nytt kommer 🙂

Vilket nyss skedde igen 😮

Falkus
Gäst

Det blir ju lätt ett sådant kort istället för referenskortet. Väntar ivrigt på att det ska dyka upp i butikerna. Antar att vi kan förvänta oss ett test av kortet med?

wpDiscuz