avexir_banner

En tillverkare som inte gett upp hoppet om belysning och aggressiv design för datorkomponenter är Avexir, som visar en uppsjö med nya komponenter på Computex 2015. Bland annat får vi kika lite närmare på minnesmoduler med gasbelysning, en LED-belyst 2,5-tums SSD och en vrålsnabb PCIe-SSD.

Vill man fånga uppmärksamhet med sina komponenter har Avexir presenterat en armada med aggressivt designade flashlagringslösningar och minnen för moddare och entusiaster som visas upp på Computex 2015. Bland får vi se vad som uppges vara marknadens första LED-belysta SSD i 2,5-tumsformat, där LED-lister runt kanterna samt företagets logotyp är upplysta med ett blått sken.

En lite mer annorlunda lösning hittar vi på företagets minnesmoduler, som sticker ut med sina rejäla kylflänsar och intressanta belysningssystem. Istället för att använda vanliga lysdioder används rör med upphettad gas som ska ge en plasmaliknande effekt.

Samma belysningssystem hittar vi på den SSD som sitter monterad i PCIe-platsen i testsystemet. Enheten tillhör företagets Raiden-serie och har utöver sitt belysningssystem även bestyckats med Samsungs välkända SSD-kontroller SM951. Det är en M.2-baserad kontroller vars föregångare har varit eftertraktad av entusiaster men inte funnits tillgänglig i annat än OEM-lösningar. Läshastigheterna utlovas ligga på uppåt 2 gigabyte per sekund och läshastigheterna ska inte ligga långt efter, med 1 500 megabyte per sekund.

Tyvärr finns ännu inga bekräftade uppgifter om vare sig pris eller lanseringsdatum, men vi kommer hålla ett vakande öga efter Avexirs nya minnen och lagringslösningar framöver.

Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

1 Kommentar på "Avexir visar entusiastkomponenter med gasbelysning och LED-belyst 2,5-tums SSD"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
Morkul
Gäst

Om prestandan håller vad de lovar så betalar jag gärna extra för att slippa röret och belysningen!

wpDiscuz