Antec har visat upp en ny medlem i sin Performance-serie med ATX-chassin under Computex 2014, och givetvis stannar vi till för att vrida och vända lite på modellen på mässgolvet. Nytt för i år är ett rejält lager aluminium, lika rejält med kylningsmöjligheter och sju inkluderade fläktar vid köpet.

Det står klart att Antec siktat på en premiumkänsla med Antec P380, ett nytt chassi i den välkända Performance-serien. Vi känner igen en del av designelementen från övriga chassin i serien, men samtidigt har P380 fått en rad uppdateringar, inte minst när det kommer till den yttre designen.

Chassit omsluts av en sex millimeter tjock aluminiumplåt, utan utskärningar för 5,25-tumsplatser. Bakom den främre delen av plåten hittar vi start- och resetknappar, samt en plats för en slimline-enhet för DVD eller blu-ray, som kan kommas åt från sidan.

På insidan finns det plats för inte mindre än nio 3,5-tumsplatser i löstagbara hårddiskburar, som kan flyttas efter behov. Det finns en bur i toppen av chassit som kan hysa en uppsättning 2,5-tumsenheter, eller monteras bort för att ge mer plats för fläktar i taket. Det finns gott om kylningsmöjligheter, och chassit levereras med inte mindre än sju fläktar.

I och med det tjocka aluminiumlagret sticker både vikt och pris iväg en aning – P380 väger närmare 15 kilo, och kommer kosta omkring 2 000 kronor. Leveranserna bör inledas i september månad.


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Flyfisherman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Intressant och verkar helt i linje med vad jag själv vill ha ut av ett bra chassi.Vore kul om ni i framtiden får möjlighet att testa detta. Har haft flera Antec chassin tidigare och nuvarande är ett ur Performance One serien – P193 V3 stort och tungt som attan det med, väger över 16 Kg. tomt. Priset var c:a 1600:- för ett par år sedan. [url]http://www.antec.com/product.php?id=2775&fid=113%5B/url%5D Rymligt, relativt tyst (ljuddämpat) och med dammfilter. Ingår 4 fläktar inkl. 2st. 140mm topp (har själv monterat in ytterliggare 2st. 120mm framför HDD-burarna), men särskilt gillar jag den stora 200mm sidofläkten som hjälper till… Läs hela »