Få kylare har fått så mycket beröm i våra tester som MSI:s Twin Frozr IV, och nu är det snart dags för en uppföljare. På mässgolvet i Taipei visar MSI upp en prototyp till Twin Frozr V, som utlovas ha lägre ljudnivå och samtidigt sänka temperaturerna med 10 till 15 procent.

MSI har verkligen haft ett uppsving på grafikkortsmarknaden, och en av anledningarna är deras egen Twin Frozr IV-kylare. Vi har gång på gång gett kylaren goda omdömen med flera olika grafikkretsar under huven, inte minst för dess ofta imponerande låga ljudnivå. Nu är det dock snart dags att gå vidare till nästa generation i serien.

Vi stannar till hos MSI på Computex för att kika på en tidig prototyp av vad som kommer bli Twin Frozr V. Vi ser den inte monterad på ett grafikkort eller för den delen ens med några fläktar, utan det är främst kylflänsen vi får möjlighet att granska. Enligt MSI ska den ha effektiviserats, och ska med en lägre ljudnivå fortfarande erbjuda cirka 10 till 15 grader lägre temperaturer än Twin Frozr IV. Fläktarna kommer även uppdateras till en design som påminner om Radex-lösningen vi idag ser på flera av företagets mini ITX-anpassade grafikkort.

Det är fortfarande lite oklart exakt när Twin Frozr V kommer debutera på marknaden, men MSI har hintat mot att det kan ske i samband med Nvidias lansering av Maxwell-arkitekturen i de högre prisklasserna, vilket vi förväntar oss få se någon gång nu i höst.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid