Som en av världens största chassitillverkare har Silverstone som väntat en hel del att visa upp för den populära mini ITX-formfaktorn. Vi tar en titt hos tillverkaren på mässgolvet i Taipei, och slänger ett öga på vad som erbjuds för PC-spelande från TV-bänken.

Medan Valve och Steam Machines inte på något sätt har uppfunnit spelande med små formfaktorer så har de helt klart blåst nytt liv i trenden, och allt fler chassit och färdiga datorer för PC-spelande i vardagsrumssoffan hittar ut på markanden. Silverstone visar upp en rad olika alternativ för det ändamålet, och vi stannar till och visar en del av utbudet framför kameran.

Först kikar vi på Milo ML06, ett lite mer jordnära chassi som är tänkt att vara en stilren HTPC som även kan driva tyngre spel. Det finns plats för grafikkort i lågprofilsformat, vilket vi räknar med att få se mer, lite kraftfullare lösningar för framöver. Det finns även plats för upp till fyra hårddiskar och en optisk enhet som även kan bytas mot en extra fläkt.

De som istället vill ha fullstora grafikkort för att spela riktigt tunga spel från TV-bänken kanske istället är mer intresserade av Raven RVZ01 och dess syskonmodell ur Fortress-familjen, FTZ01. Det rör sig om lite större chassin än Milo, men här finns å andra sidan plats för fullstora grafikkort som monteras parallellt med moderkortet med hjälp av riserkort. Vi har sett RVZ01 tidigare, och Fortress-varianten är tänkt att leverera en liknande upplevelse men med ett mer gediget unibody-skal i aluminium.

Vi vet ännu inte när Fortress FTZ01 kommer hitta ut på marknaden, eller vad det kommer kosta. Vi bör dock räkna med några hundralappar mer än RVZ01, som idag går på cirka 800 kronor. Det mindre Milo ML06 bör i sin tur landa på omkring 700 kronor.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid