Små datorer är något av ett paradnummer för Zotac, som föga förvånande visar en del nya intressanta modeller på Coputex-mässan i Taipei. Vi stannar till vid deras monter och kikar på två intressanta modeller, som bjuder bland annat på passiv kylning och en klotformad design.

Med mindre och strömsnålare komponenter öppnas dörrarna inte bara för mindre chassin, utan också mer kreativa sådana. Mindre komponenter innebär att de kan byggas in på flera olika sätt, och svalare kretsar innebär att man kan kyla allt kraftfullare komponenter utan några som helst fläktar.

Först ut i vår videogenomgång är Zotac Zbox Sphere, en barebone som kommer i ett intressant klotformat utförande. Det är kanske inte den mest utrymmeseffektiva lösningen som finns, men det är en helt klart intressant sådan som visar att datorer inte nödvändigtvis behöver vara kantiga lådor på skrivbordet.

Zotac visar även en passivt kyld dator, Zbox Nano, som inte är helt olik Intels NUC-plattform. Datorn är helt fläktlös och just modellen vi kikar på använder sig av en Intel Celeron-processor. Det är dock även modeller på väg med dubbelkärniga processorer för lite extra kraft. Datorn har även ett ganska trevligt portutbud för sin storlek, med fyra USB 3.0-portar, HDMI, Displayport och både trådat och trådlöst nätverk.

Zotac Zbox Sphere bör vara på väg ut i butik i skrivande stund, med en prislapp från cirka 3 000 kronor beroende på konfiguration. Den passiva Zbox Nano börjar i sin tur på cirka 1 200 kronor.


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

En celeronbaserad nano med ssd ska bli intressant