Be Quiet, som är en välkänd aktör inom kylning och nätaggregat, utlovade nyligen att de skulle ge sig in i en ny produktkategori under Computex. Nu är vi på plats och kan spana in resultatet – ett ännu namnlöst chassi, med mängder av ljuddämpning och gott om utrymme för kylning.

Ganska nyligen spekulerade vi och många andra kring Be Quiets nya produktlansering för Computex 2014. Företaget utlovade att de skulle ge sig in i en ny produktkategori, och tankarna gick ganska snabbt till chassimarknaden, där allt fler aktörer har prövat lyckan de senaste åren. Och mycket riktigt – på plats i Taipei har vi fått klämma på Be Quiets nya chassi.

Chassit har inget nämn ännu, men det hindrar oss inte från att vrida och vända på den till synes annars färdigställda lådan i Taipei. Det är en ganska bred och grov design, där mycket utrymme har tillägnats ljuddämpande material. Men även kylningen står i fokus, med plats för dubbla fläktar i fronten och taket och gott om utrymme för vattenkylning.

En intressant detalj är att Be Quiet har valt att ha kvar 5,25-tumsplatserna, men gett dem en extra funktionalitet för de som inte använder några faktiska 5,25-tumsenheter. Båda hårddiskburarna är nämligen löstagbara, och den övre av de två kan monteras i 5,25-tumsburen för att ge plats åt exempelvis extra långa grafikkort eller tjocka frontmonterade radiatorer.

Prislappen förväntas bli cirka 1 100 kronor, men det är fortfarande oklart när chassit hittar ut på marknaden. Vi bör kunna ge mer information – och förhoppningsvis även ett test – längre fram.


Relaterade artiklar

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TripptrapptrullBogey Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Två 140 mm-fläktar in och en 120-fläkt ut. Är det inte lite obalans i in och utflöde av luft? Jag har alltid haft mer fläktar ut än in.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”Tripptrapptrull”]Två 140 mm-fläktar in och en 120-fläkt ut. Är det inte lite obalans i in och utflöde av luft? Jag har alltid haft mer fläktar ut än in.[/quote]

Tror du missförstått lite.
Övertryck är inga problem, det är tvärtom som kan ställa till det.

Ser riktigt fint ut.
Tack för artikeln Carl och Anton.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

[quote name=”Bogey”][quote name=”Tripptrapptrull”]Två 140 mm-fläktar in och en 120-fläkt ut. Är det inte lite obalans i in och utflöde av luft? Jag har alltid haft mer fläktar ut än in.[/quote]

Tror du missförstått lite.
Övertryck är inga problem, det är tvärtom som kan ställa till det.
[/quote]

På vilket sätt är det motsatta ett problem? Jag har aldrig haft problem med höga temperaturer, eller dammigt invändigt heller.