Även Asus vill ha en del av kakan när kompakta, stationära speldatorer ökar i popularitet. Vanligen brukar vi associera Asus stationära ROG-datorer med chassin av modell större, men den här gången har Asus tagit fram en slimmad och kompakt design med hjälp av PCIe-riserkort.

Den som bara vill spela på sin stationära dator kanske inte nödvändigtvis behöver alla uppgraderingsmöjligheter som kommer med ett fullstort tornchassi, men samtidigt vill ha ett ordentligt diskret grafikkort som trots allt är det största försäljningsargumentet för en stationär gamingmaskin. Det blir därför allt vanligare med kompakta datorer som klämmer in fullstora grafikkort med hjälp av så kallade riserkort.

Det är just det Asus har gjort med nya ROG G20, ett färdigt stationärt gamingsystem med en chassivolym på 12,5 liter. Innanför det slimmade skalet på modellen vi klämmer på sitter en Intel Haswell Refresh-processor tillsammans med upp till 16 gigabyte internminne och 128 gigabyte SSD – samt ett Nvidia GTX 780 monterat parallellt med moderkortet. Det finns även en bluray-läsare av slot-in-modell i fronten. Ljudnivå och temperaturer ska hållas nere med hjälp av en form av lufttunnel.

Priset börjar på 700 dollar och sträcker sig uppåt 1 700 dollar, vilket ligger en aning i överkant. Men för den som vill ha ett kompakt spelsystem med riktigt kraftfull hårdvara kan det kanske vara värt att kika på när leveranserna inleds under årets tredje kvartal.


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
johnjensen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

Kan bli så att de som inte bryr sig om grafiken köper konsol (ONE/PS4/WU) och de som bryr sig köper en Steam-maskin.