Star Wars är hetare än någonsin och förutom nya filmer och spel finns det många sci-fi fans som fått nytändning under de senaste månaderna. Under CES var det en Star Wars fanatiker som stod ut från mängden, moddaren Sander Van der Velden som med en 3D-skrivare och 400 arbetstimmar skapat ett minst sagt imponerande bygge.

Projektet som fått namnet ”Yazi” är kort och gott en replika på ett Star Wars skepp av Venator-class Star Destroyer klassen. Sander Van der Velden har byggt hela skeppet från grunden kring en ram i aluminium har han skapat skrovet av detaljrika paneler utskrivna med 3d-skrivare. Totalt menar Sander att han lagt över 400 arbetstimmar på projektet där slutresultatet är en minst sagt imponerande skapelse med bland annat 100 meter fiberkabel och integrerade vattenreservoarer i skeppets motorer.

I specifikationslistan hittar vi ett helt vattenkylt system med en Intel Core i5-6600K, MSI GTX 780 Ti Lightning, MSI BM150M moderkort samt 16 gigabyte DDR4-minne från Avexir samt en 960 gigabyte OCZ Vector SSD.

Bygget låg en kort stund uppe på Ebay för en prislapp på 2500 USD men efter inslaget avslöjade Sander Van der Velden att datorn troligtvis skulle köpas av en amerikansk filmprofil tillika Star Wars-entusiast.

Se fler klipp från CES 2016:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bullenz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bullenz
Gäst
Bullenz

Äntligen! Lite nytänkande kring datorlådor och inte de här jävla tråkiga burkarna. Detta ser inte heller ut som det enda alternativet till tråkiga lådor: lådor som passar bäst hos en 12-årig gejmer med massa LED:ar och bling bling. Mer sånt!