Asus expanderar sin populära Swift-familj med en ny gamingskärm med stöd för Nvidia G-Sync och uppdateringsfrekvens upp till 144 hertz, men den här gången i ett mer kompakt format. Vi tar en närmare till på den nya 24-tumsmodellen, riktad mot den som vill ha G-Sync i ett mer lättdrivet format.

Nvidia G-Sync har hittills oftast gått hand i hand med påkostade spelskärmar med 2 560 x 1 440 eller 3 840 x 2 160 pixlar, och medan det har visats upp mindre modeller från bland annat Acer och AOC så har sådana skärmar iente fått lika mycket utrymme som sina större syskon. Men det är precis det segmentet som Asus nu riktar in sig på med sin senaste spelskärm, som tar ROG Swift-familjen till 24-tumsformatet.

Den nya Swift-modellen använder en TN-panel med full HD-upplösning, 1 920 x 1 080 pixlar, som direkt ur lådan klarar av en uppdateringsfrekvens på 144 hertz samt 1 millisekunds responstid. Tanken med den här mindre modellen är inte bara att sikta på en lägre prisklass, utan även att leverera en mer lättdriven skärm så att din dator faktiskt klarar av att rendera dina spel med så pass höga bildfrekvenser.

Exakt hur mycket billigare skärmen blir än sina större syskon vet vi inte ännu, men den förväntas nå butiker senare i vår och kan bli ett intressant alternativ för CS-spelare eller e-sportare som vill ha en snabb, frekvenssynkroniserad skärm i ett lite mer kompakt format.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid