Evga är mest kända för sina grafikkort men jobbar även med flera andra produkter, bland annat datorchassi. Under CES 2016 visar företaget upp sin senaste modell för gamingmarknaden som är en riktig bjässe till chassi. Fokus ligger på maximalt luftflöde och lättarbetad design med goda utrymmen för datorbyggare.

Evga kommer inte vinna några priser för stilrenhet eller minimalistisk design utan satsar snarare på det mostsatta – stort och maffigt. Medan tillverkaren inte avslöjar några fysiska mått på sitt chassi är det en mäktig pjäs som med en genomlöpande chassidesign utan 5,25-tums enheter satsar på att maximera luftflödet genom chassit. Evga lovar att man når mycket konkurrenskraftiga temperaturer med sin kammarlösning där nätdel och lagringsenheter också får sitt eget bo i underdelen av chassit. Evga poängterar att chassit är väl frberett för upp till fyra grafikkort och att chassits design ska ha gott om kylning för att klara av den extra värmeutvecklingen från dessa kort.

Nere vid sidan hittar man även en rejäl LED-display för chassits fläktkontroller, en display Evga menar kan komma att skalas ner, där det finns knappar för att reglera fläkthastigheten på både fläktarna fram och bak i chassit.

Evga kommer att lansera sitt nya chassi senare i år i flera olika modeller och utrustningsnivåer där priserna börjar på runt 800 kronor och går upp till eller över 2 000 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid