För dig som vill ha ultimat prestanda från en AC-router hoppas Belkin att deras nya Linksys-bjässe kan bli ett av de första och bästa alternativen på marknaden. För minst 4 000 kronor kan konsumenter snart köpa världens första AC5400-router som sägs leverera högre prestanda än någon annan router på marknaden.

Titt som tätt ser vi nya routrar nå marknaden som utnyttjar nya versioner av wifi-standarden. Linksys AC5400 är en ny variant av AC-standarden som vi såg nå konsumentprodukter under CES 2016. Belkin säger sig vara först ut med standarden på marknaden och påstår att deras nya router kan hantera mer data än vad någon annan konsumentrouter någonsin kunnat.

25 samtidiga användare

Belkin EA9500 är en riktig bjässe som kommer utrustad med åtta antenner som arbetar tillsammans för att skapa tre separata nätverk, ett 2,4 gigahertz-nätverk och två 5 gigahertz-nätverk. De tre nätverken sägs tillsammans ha stöd för 25 enheter som alla belastar nätverket eller upp till 12 enheter som alla trådlsöt strömmar 4K UHD-upplöst video.

Åtta Gigabit-port

Utöver routerns höga trådlösa prestanda har den ett stort stöd för fysiskt inkopplade enheter. På routerns baksida finns totalt nio Ethernet-portar, en USB 2.0-port och en USB 3.0-port, vilket kan vara nödvändigt för ett större hus eller ett mindre kontor.

Med extrem prestanda kommer också ett högt pris. Linksys EA9500 kommer att kosta minst 4 000 kronor när den når Sverige under våren, ett pris som bör få alla köpare att fundera en extra gång huruvida priset verkligen är värt prestandan. Vill man ha det bästa konsumentvärlden har att erbjuda så ser det dock ut som om EA9500 kommer att vara ett av de hetaste alternativen under våren.

Se fler klipp från CES 2016:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
xemacs Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Med tanke på priset så är jag nog mer benägen att göra en DIY-router som Jim Salter beskrev på arstechnica.