samsung_ultrawide_tv

Det är inte bara 4K som gäller för Samsung på CES 2015, utan vi får även kika närmare på en ny TV med det ultrabreda 21:9-formatet. Den nya TV:n är riktigt rejäl i storlek och har en välvd panel, och för att se till att du får rätt betraktningsvinkel kan den automatiskt vrida sig för att följa efter dig i rummet.

Det är inte första gången vi får se en ultrabred TV i 21:9-format, men modellen Samsung visar upp på CES har flera roliga finesser utöver sitt breda format. Chefredaktör Karmehed är på plats i Samsungs monter och vrider och vänder på den nya premiummodellen på 82 tum framför kameran.

TV:n har inte en traditionell fot utan står monterad på en baslåda, på vilken den kan höjas eller sänkas när den startas och stängs av. Panelen är väld, vilket faktiskt gör sig ganska väl på en TV i den här storleken, även om du fortfarande får en optimal upplevelse när du sitter runt bildens fokuspunkt. Där kommer TV:ns andra flaggskeppsfiness in i bilden – den kan nämligen hålla koll på var i rummet du sitter och automatiskt vrida sig upp till 6 grader åt höger eller vänster. Du kan också vrida den manuellt med fjärrkontrollen.

Det här är såklart långt ifrån en “svenssonmodell” och kanske inte heller bäst lämpad för att sitta flera stycken framför en film. Det är dock ett häftigt koncept som pekar på vilken typ av teknik vi kan förvänta oss av kommande TV-apparater.


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

2 Kommentarer på "Samsungs nya ultrabreda TV följer efter dig i soffan"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
Lady
Gäst

Videon funkar ej.

Marquzz
Gäst

Vad de hittar på…

wpDiscuz