In win fokuserar på stilren design när man presenterar sin nya chassiserie 900. Resultatet är ett högkvalitativt bygge med en unibody liknande aluminium profil som bas och sotat glas på sidorna. Vi passade på att klämma lite närmare på ITX-modellen In win 901 som visades upp på CES i Las Vegas.

Med konceptchassit Tou som inspiration har In win skapat två riktigt stilrena datorchassi som fokuserar på just form och design före maximal prestanda. Företaget förklarar att chassits kvadratiska aluminiumprofil som löper runt hela chassit är tillverkat i ett enda stycke och är en påkostad konstruktion, ett intryck som håller i sig när vi handskas med chassit. En intressant detalj är att In win inte gjort några hål för optiska enheter och istället lämnar en ”ficka” i främre nederkant av chassit där det finns plats för förvaring och en optisk enhet av slim drive modell. Ett grepp som faktiskt blir en designdetalj i sig och där vi även hittar en 120 millimetersfläkt för kylning av systemet.

På sidorna sitter två härdade glasskivor med en sotad färg som ger ett mer sobert intryck än vad klarglas tenderar att ge. Bakom glasskivorna hittas utrymme för ett flertal hårddiskarplatser (2×2,5″, 2×3,5″) samt utrymme för ett 200 millimeter stort nätaggregat. In win påpekar att kabeldragningen från nätdelen kan bli knepig och lanserar även två egna nätdelar på 550 resp. 750 watt som är skräddarsydda för sin nya 900-serie.

Kylningen består av tidigare nämnda 120 millimeters fläkt i framkant samt en 90 millimeters fläkt i bakkant men det finns även utrymme för en 120 millimeters radiator baktill för den som vill använda sig av en sluten vattenkylningslösning.

Prislappen på In win 901 (ITX) ska landa på runt 1 700 kronor inklusive moms medan ATX-modellen In win 904 får en prislapp på motsvarande 2 500 kronor inklusive moms.


1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
kriahg89 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
kriahg89
Gäst
kriahg89

Synd att loggan förstör hela lådan. Hade ju varit givet köp annars. Tar ju ned premiumkänslan med exakt 100%