Thinkpad X1 Yoga – andra generationen av Lenovos läckra OLED-dator

0

Lenovos påkostade OLED-ultrabook X1 Yoga har uppdaterats inför årets CES. Vi kikar närmare på årets upplaga som fått vassare CPU och smart tangentmekanism.

Lenovo fick rejält med strålkastarljus när de för ett år sen visade en av marknadens första bärbara datorer med OLED-panel. I år har Thinkpad X1 Yoga fått en uppföljare, som delar flera av de grundläggande egenskaperna men som samtidigt har lärt sig ett par nya trick.

Paradnumret är fortfarande en OLED-panel på 14 tum, och resultatet är onekligen slående. När vi kikar på datorn på mässgolvet slås vi dels av de närmast perfekta betraktningsvinklarna och dels av den mycket djupa svärtan som OLED-tekniken gjort sig känd för.

Nya processorer och ny tangentmekanism

Skärmen i fråga kan lutas 180 grader och läggas bakom tangentbordet för att bilda en surfplatta. Det är en egenskap som fanns även förra året och som är definierande för flera modeller ur Yoga-serien, men i år har Lenovo förfinat mekanismen som förhindrar att du trycker in tangenterna medan du håller i datorn i tabletläge. När skärmen lutas ner sjunker tangenterna in i chassit, så att du kan hålla i en mer eller mindre slät yta.

I övrigt är det här en modern ultrabook i premiumklassen, med Core i5- och i7-processorer ur Kaby Lake-familjen och upp till 15 timmars batteritid. Det finns även förhållandevis gott om anslutningsmöjligheter för en ultraportabel dator idag, med tre USB 3.0 Type-A-portar, en USB 3.1 Type-C-port, en mini Ethernetport för nätverk samt HDMI och SD-kortläsare.

Uppdaterade syskon

Bredvid den nya X1 Yoga-modellen vidareutvecklar Lenovo fler andra av sina populära datormodeller, däribland X1 Carbon. Sistnämnda saknar OLED-skärm och har inget tabletläge, men har uppdaterats med nya processorer, bättre batteritid och nya färgval för chassit.

Pris och lansering

Nya Lenovo Thinkpad X1 Yoga i februari månad, med ett förväntat svenskt startpris omkring 17 000 kronor. Thinkpad X1 Carbon bör dyka upp ungefär samtidigt, men med ett lägre pris på omkring 14 000 kronor och uppåt.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid