Battlefield 4 - Löpande uppdateringar | Upplysningar och nytt i media | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Battlefield 4 - Löpande uppdateringar
This topic is locked
Avatar
Christer "Apexi" Norrman
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 189
Member Since:
juni 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
1
juni 4, 2014 - 6:13 e m
sp_Permalink sp_Print

2014-06-04
Länge har det varit klagomål riktat mot EA och Dice angående problemet med den så kallade Netcode, ett problem som har hängt med från start och gjort många spelare upprörda.
EA var snabbt ute och lovade att problemet skulle åtgärdas, men riktigt när blev aldrig sagt och problemet blev bortprioriterat då andra buggar låg först i kön.

Så sent som igår gick Battlelog ut med att problemet äntligen ska lösas. Under natten mot Onsdagen rullades en uppdatering ut som ska lösa problemet för PC, PS3, and X360 användare. PS4 användare får vänta tills senare i veckan.

Lösningen kallas för High Frequency Network Update som kan hittas under inställningarna, och precis som det låter så det ett sätt att låta klienter uppdatera i en högre takt än vad som tidigare har varit möjligt vilket i sin tur ger en smidigare och en mer korrekt spelkänsla.

Inställningen kommer i tre lägen. OFF ”vilket är standardläget” LOW, MEDIUM och HIGH.
Rekommenderat inställningar är HIGH om man använder en 1Mbit/1Mbit uppkoppling eller snabbare.

Hela nyheten går att läsa här New Update Addressing “Netcode” Rolling Out – News – Battlelog / Battlefield 4

[Bilden hittades inte]

2014-09-29
Det har jobbat febrilt hos kodknäckarna från Dice, och den mest omtalade uppdateringen har under några veckors tid varit den så kallade ”slutliga fixen för netcode problemet”
Att BF4 har släpat på en dålig nätkodning är känt redan från release och trots tidigare försök att få tills det så har spelare fortfarande inte varit riktigt nöjda.
Detta är givetvis något EA och Dice sett allvarligt på under senare tid, och med tanke på att Hardline står bakom hörnet så kan det va en smart idé att försöka täppa igen problemet en gång för alla.

Nyligen gick Battlelog ut med att klockan 10:00 imorgon (Tisdag) så kommer multiplayer avdelningen vara nedstängd pga en ny uppdatering. Om det är den beryktade höst patchen som är på väg kan vi bara hoppas på, och om så, så kommer BF4 tas till en helt ny nivå!

En kort lista på de mest intressanta fixar som kommer med höst patchen.

Player Movement

  • Now almost identical to BF3 movement – with BF4 animation sets
  • Dampened third person hit reactions for player head

HUD clarification pass

  • De-cluttered and made customizable a plethora of HUD options to make BF4 look the way you want it to (within reason)


Netcode

  • Lowering the setting for how much time difference is allowed when damaging other players (addressing trade kills and behind cover kills where high pings are involved)
  • An automatic High Frequency Update setting is now the default for all users
  • Added High Frequency update support to PlayStation 3 and Xbox 360 platforms
  • Additional improvements to bullet damage delays between clients compared to Netcode Patch

*This small list of features only scratch the surface of what we want to look at. A full list of our goals with this initiative will be published on the CTE this week if you are interested what we’ll be working on in following releases

Exakt hur stor patchen blir återstår att se, men är den lik den gigantiska patchen som släpptes till BF3 vilket låg på nästan 2GB så kan man bara anta att den blir stor.

2015-09-02
Den efterlängtade sommar uppdateringen har under dagens gång rullats ut och denna gång ligger uppdateringen på 850 MB medan PS4 och Xbox One versionen ligger på hissnande 4 GB.
Utöver en lång lista med balansering, justeringar och fixar så får nu alla tillgång till ett helt oplanerat DLC som går under namnet Night Operations.
Precis som det låter så är det beckmörker som står i fokus, och detta kommer att utspela sig på den ”nya” kartan Zavod: Graveyard Shift, som liknar den gamla hederliga Zavod 311 fast i en mörkare miljö.

För att få en djupdykning på hjälpmedel så har Dice skrivit ihop en guide som går att läsa här

2015-11-14
För snart tre veckor sedan rullade Dice ut deras senaste DLC som gick ut under namnet Community Operation. En ny karta som finslipats in till det sista tillsammans med 10.000-tals betatestare fick ta plats och döptes slutligen till Operation Outbreak. Kartan som utspelar sig i djungeln påminner om Battlefield: Vietnam och blev redan från första dagen en väldigt populär karta bland flertalet servrar.
Klart ett lyckat drag av Dice att involvera spelare under utvecklingens gång och ännu roligare för alla spelare att få deras röster hörda och verkligen få ta del av gemenskapen.

Räcker det med DLC’s och tillhörande nya kartor nu? Nej då, inte än i alla fall. Dice fortsätter att leverera uppdateringar och nu är det klart att nästa nya karta blir ingen mindre än Dragon Valley. Låter namnet bekant så beror det nog mest troligen på att du antingen är en veteran, eller så har du kollat på gamla Battlefield videoklipp.
Oavsett så är det en riktigt trevlig nyhet då Dragon Valley var en utav de mest spelade kartor under Battlefield 2 eran, och tro det eller ej, en utav de få kartor som fortfarande spelas än idag. Dice lade ut förfrågan till Battlefield community vilken utav de klassiska kartorna de gillade mest, och Dragon Valley blev kartan som kammade hem flest röster. Sagt och gjort så snurrade Dice på hjulet och en ny version av Dragon Valley började på träda fram i en vackrare skepnad.
Uppdateringen vars namn blev Legacy Operations kommer att släppas i två delar, en DLC och en uppdatering, och förväntas släppas under juldagarna. Exakt vad uppdateringen kommer att innehålla är ännu inte publicerat, men en vild gissning är att problemet med den beryktade nätkodningen får sig ytterligare en omgång av koder och finslipning.

I läget Conquest så förväntas Dragon Valley att bli den största Battlefield 4 kartan som hittills skapats med flest flaggor och baser, och om inte det vore nog, så kommer Dice ta till vara av den gamla goda tiden och återinföra möjligheten att t,ex laga förstörda broar.

-Destructible and repairable bridges, on the other hand, were something we didn’t need to change a ton. They were something we felt had to be part of the map – this tactical element is a big part of what made the original fun – especially in the land armor department. We are happy to say that we will be bringing these bridges back – and they are a ton of fun to use!

Avatar
Christer "Apexi" Norrman
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 189
Member Since:
juni 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
1294616
juli 8, 2014 - 6:04 e m
sp_Permalink sp_Print

Ny uppdatering som släpptes under dagen på 1.03GB
Dock så får ingen veta changelog för än sent ikväll.

Kan ha något med Dragon Teeth att göra som kommer den 15:e Juli.

Nu finns infon ute och det blev en del gott och blandat.
PC
Xbox One
Xbox 360
Playstation 4
Playstation 3

Avatar
Christer "Apexi" Norrman
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 189
Member Since:
juni 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
1295285
september 29, 2014 - 8:38 e m
sp_Permalink sp_Print

Tråd uppdaterad 🙂
Höst patch, here we come?

Avatar
Christer "Apexi" Norrman
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 189
Member Since:
juni 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
1295811
november 15, 2014 - 11:07 f m
sp_Permalink sp_Print

Image Enlarger

Fyra nya vinterbanor som utspelar sig i en mer futuristisk miljö, massvis med nya vapen och hi-techgadgets, fler assignments och nya dog tags. Den 18’e November smäller det, bokstavligen talat.
För alla Premium användare så rullar den nya och sista DLC ut till en början där resterande ”standard” användare får vänta ytterligare två veckor.

Konceptet för Final Stand är mer likt Battlefield 2142 än någon annan serie där hovrande Tanks och Railguns med mera ska skapa en framtidsmiljö i ett kargt och kallt Ryssland liknande landskap.

Avatar
Christer "Apexi" Norrman
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 189
Member Since:
juni 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
1295927
november 30, 2014 - 7:31 e m
sp_Permalink sp_Print

Ja vad ska man tro om detta?

[Bilden hittades inte]

EA/Dice är väl kända för deras kryptiska meddelande (för att inte tala om alla easter eggs) och hur detta ska tas in kvarstår 🙂
Men visst hade det varit trevligt med en okänd DLC som en överraskning!

Avatar
Christer "Apexi" Norrman
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 189
Member Since:
juni 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
1296010
december 10, 2014 - 8:38 e m
sp_Permalink sp_Print

Snart har det gått fyra veckor sedan den sista och mest eftertraktade DLC’n släpptes för premiumanvändare medan användare av standardutgåvan fick vänta ytterligare tre veckor.

Så är detta slutet? Får vi inte ser några fler nyheter av Battlefield 4?

Jo men visst ska vi få det 🙂 Det började med små viskningar, lite tisslande och därefter mer tasslande.
Ryktet som gick på allas läppar var att ett flertalet kartor från äldre versioner av Battlefield skulle skrivas om och släppas till fyran. Dice själva som är välkända för deras smygande och kryptiska uttalanden va inte sena med att haka på, och efter en hel del katt och råtta-lek så gick de äntligen ut med ett officiellt meddelande.

FINAL STAND IS NOT THE END
With Battlefield 4 Final Stand released, we hope and believe that you will enjoy it together with the rest of the game for a long time. However, there is one thing we want to assure you: there is more content coming for Battlefield 4.

We will share details on exactly what this new content will be, and when it will arrive, in the near future. We understand that this may lead to even more questions about our plans, but rest assured that we’ll get back to you on the future of Battlefield 4 when the time is right.

Så får även DLC nummer 6 se dagsljuset i sinom tid?

Inte nog med det så vill Dice även få lite input gällande favoriter av klassiska kartor/banor. Huruvida ryktet stämmer angående remakes av äldre banor vet ingen, men intresset verkar helt klart finnas.

GIVE US YOUR INPUT ON CLASSIC MAPS
We’re aware of – and humbled by – the many requests of re-creating classic Battlefield maps within the Battlefield 4 universe. Now we have a question for you: if a reimagining of a Battlefield classic map was to happen, which map would that be?

Källa: Battlefield 4 and the Road Ahead – News – Battlelog / Battlefield 4

Så vilken karta skulle ni helst vilja se i Battlefield 4? Grand Bazaar någon?

Avatar
Christer "Apexi" Norrman
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 189
Member Since:
juni 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
1297710
september 2, 2015 - 7:19 e m
sp_Permalink sp_Print

Image Enlarger

Summer update 2015 är nu ute och första inlägget är uppdaterad.

Avatar
Christer "Apexi" Norrman
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 189
Member Since:
juni 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
1298055
november 14, 2015 - 5:53 e m
sp_Permalink sp_Print

Tråd uppdaterad med goda nyheter.

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
220 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

Stellasten

Suzn J Suzan

Birgitta Westin

Bo Widekrona

Johan Öhrvall

palangxich2.0

Styrbjörn Bergström

global documrnts

Rusmir Zuzic

Sarah Amanda Sundqvist

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 78028

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL