openwrt = problem | Operativsystem / Program / Drivrutiner | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
openwrt = problem
This topic is locked
Disney
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 704
Member Since:
januari 17, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1
december 27, 2012 - 11:17 f m
sp_Permalink sp_Print

ändrade en inställning i openwrt o nu har jag ingen kontakt med routern… 🙁

tror jag har nyaste openwrt men för enkelhetensskulle så visar jag det jag hittat på nätet.

ändrade till dhcp sen försvann den helt… (protocollo)

så frågan är hur kommer jag åt den igen?

Image Enlarger

Gustav Gager
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1492
Member Since:
januari 9, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1286216
december 27, 2012 - 12:06 e m
sp_Permalink sp_Print

Kan du inte köra SSH till den istället?

Disney
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 704
Member Since:
januari 17, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1286220
december 27, 2012 - 1:59 e m
sp_Permalink sp_Print

-Tjalve-;1286350 wrote: Kan du inte köra SSH till den istället?

vet ej? har inga program på datorn, hade hoppas på någon enkel lösning… får nog prova ladda hem något, har du några tips? provat o reset så telnet eller något kanske behövs? har då noll koll…. köpte den färdigflashad med wrt o så förstör jag allt på en dag 🙂

Avatar
Sebbe
Medlem
Medlem
Forum Posts: 5039
Member Since:
juni 11, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1286239
december 28, 2012 - 12:36 f m
sp_Permalink sp_Print

Pröva att gå direkt till den adress som den har, eftersom det inte är ”din” bild så är adressen antagligen 192.168.0.1 eller 255 på slutet om du inte ändrat den.

Gustav Gager
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1492
Member Since:
januari 9, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1286242
december 28, 2012 - 8:28 f m
sp_Permalink sp_Print

Disney;1286354 wrote: vet ej? har inga program på datorn, hade hoppas på någon enkel lösning… får nog prova ladda hem något, har du några tips? provat o reset så telnet eller något kanske behövs? har då noll koll…. köpte den färdigflashad med wrt o så förstör jag allt på en dag 🙂

SSH är telnet med kryptering. Du kan använda tex Putty för att försöka ansluta till dess IP-adress. Så länge du vet IP-Adressen?

Avatar
Sebbe
Medlem
Medlem
Forum Posts: 5039
Member Since:
juni 11, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1286263
december 28, 2012 - 11:39 e m
sp_Permalink sp_Print

Jag återskapade ditt problem.

I startmenyn väljer du Enheter och skrivare där ser du sedan routern med andra enheter. Högerklicka och gå till routerns hemsida. Problemet är löst.

Disney
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 704
Member Since:
januari 17, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1286277
december 29, 2012 - 9:37 f m
sp_Permalink sp_Print

Sebbe;1286373 wrote: Pröva att gå direkt till den adress som den har, eftersom det inte är ”din” bild så är adressen antagligen 192.168.0.1 eller 255 på slutet om du inte ändrat den.

enligt den andra routern är ip adressen = 192.168.1.88

-Tjalve-;1286376 wrote: SSH är telnet med kryptering. Du kan använda tex Putty för att försöka ansluta till dess IP-adress. Så länge du vet IP-Adressen?

går inte o ansluta med putty blir utkastad direkt 🙁

Sebbe;1286397 wrote: Jag återskapade ditt problem.

I startmenyn väljer du Enheter och skrivare där ser du sedan routern med andra enheter. Högerklicka och gå till routerns hemsida. Problemet är löst.

finns inte tyvärr….

kopplade in ”internet” på vanliga porten dvs där datorerna är kopplade till…. o nu fungerar det som jag ville ha det 🙂

men problemet återstår

1. att jag inte kommer åt min router?
2. varför fungerar inte internetporten ?

Clint
Mina inlägg skrivs i binär kod
Medlem
Forum Posts: 123
Member Since:
augusti 20, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1286279
december 29, 2012 - 10:14 f m
sp_Permalink sp_Print

Ställde du in ett nytt password när du fick routern av mig? Du kan inte ansluta med SSH förrän du satt ett lösenord. Om så är fallet logga in med alternativet ”telnet” instället (koppla tillbaks routern mot din gamla först och kolla också att samma IP gäller) och sätt ett password. Password sätter du med kommandot ”passwd” (utan””). Efter du har satt password så ska det gå fint med SSH. Säg till sen så kan jag lotsa dig vidare med winscp32 och en ny nätverksconfig att klistra in.

Disney
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 704
Member Since:
januari 17, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1286307
december 29, 2012 - 6:21 e m
sp_Permalink sp_Print

snark…. på något konstigt sätt har jag missat att den ligger på 192.168.2.xx

kommer äntligen in i routern 🙂

ps. behöver inte ändra något för allt fungerar perfekt… ska ändra en liten sak 🙂

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
296 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

Abood Ghazal

RUSEPH BRUSS

Sven Rask

Waki Mutu

Spencer Archer

John Wayne

peter akare

Caspar Gustafsson

Magnus Ivarsson

clin clinic

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 77958

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL