Asus problem vid uppstart | Felsökning | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Asus problem vid uppstart
This topic is locked
Kampfar
It’s a first time for everybody
Medlem
Forum Posts: 4
Member Since:
december 5, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1
mars 4, 2015 - 4:08 f m
sp_Permalink sp_Print

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?58618-Asus-rampage-formula-IV-Failure-(Black-screen-amp-Fans-running)&p=481103#post481103

Hej min dator hängde sig i ett spel och efter det fick jag svart bild när jag fick göra en omstart med omstartsknappen, men fläktarna o allt går som vanligt.

Beskrev problemet här i länken ovanför.. sitter på mob och av nån anledning kan jag inte pasta länken i slutet av denna post 🙂

All hjälp tas tacksamt emot!

Gustav Gager
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1492
Member Since:
januari 9, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1296715
mars 4, 2015 - 11:05 f m
sp_Permalink sp_Print

hej.
Det är nog enklare om du gör en förklaring här i forumet om du vill få hjälp. Det var inte lätt att klura ut vad problemet var från din text 🙂
Det känndes som om du fick no post, men sen säger du at du föröskte uppdatera BIOS? Det är svårt om man inte får POST. Så frågan är vad som händer egentligen 😉

Kampfar
It’s a first time for everybody
Medlem
Forum Posts: 4
Member Since:
december 5, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1296720
mars 4, 2015 - 4:37 e m
sp_Permalink sp_Print

Problemet är att när jag startar datorn så är skärmen svart, fläktar osv går igång överallt plus på grafikkortet, tangentbord och mus lyser upp men slocknar efter en stund, fläktar går fortfarande..ibland startar den om automatiskt ibland inte, på moderkortet lyser VGA_LED och ibland även BOOT_LED

Prövade rycka strömmen till cpu och då lyser även CPU LED, Så hoppas den fungerar?

Har mätt upp psu och den verkar ok på mätningarna iallafall, försökte göra en flashback men lyckades inte så bra så för jag döpte om en .cap fil till .rom, Dom gamla asus vill ha .rom men dom senare .cap och detta gjorde så att när jag nu försöker starta datorn startar den bara i ca 1 sekund sen stängs den av och upprepar.

Rog connect knappen lyser inte upp längre när jag håller inne den så att göra en ny usb flashback verkar svårt.

Köper snart ett nytt Moderkort för 4000, vore dock otroligt surt om det visar sig att det inte löser problemet!

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
283 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

shona petrix

Teo Lagerstrand

Lasse Nilsson

Alexander Hans-Olof Rogling

clive joans

Anders Mattsson

alpha data

nobita88 suka

Worldwa Sahu

john jemeal

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 77810

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL