Kom igång med SMP2-klienten | Distributed Computing | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Kom igång med SMP2-klienten
This topic is locked
kacktjarn
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 468
Member Since:
maj 29, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1
mars 22, 2010 - 7:07 e m
sp_Permalink sp_Print

1. .NET Framework 2 är krav. Har du inte detta så kan du hämta det på microsofts hemsida. Vista och 7 har det redan.

2. Du behöver ett lösenord till ditt användarkonto vilket du fixar i kontollpanelen och sedan går in på användarkonton. I detta exempel så säger vi att min användare heter: NH och mitt lösenord är: Folding.

3. Nu är det hög tid att hämta hem smp2-klienten, det gör du på:http://folding.stanford.edu/En…..adWinOther

Jag föreslår att du väljer MPICH-klienten som ligger under ”Windows: V6 Beta SMP/CPU clients” Ladda även ner den uppdaterade exe-filen som ligger under ”Drop-in binary for current Windows SMP console client (6.29)” på samma sida, just under klienten.

4. Nu är det bara att installera klienten där du vill ha den och när installationen är klar så ersätter du ”Folding@home-Win32-x86.exe” med den uppdaterade.

5. Kör nu install.bat och då kommer det upp en ruta där du skriver in användarnamn + lösenordet till den användaren vi ska använda. I exemplet står det [xxxx/NH]. Är det den användare du är inloggad som så är det bara trycka enter annars ändrar du till den du har tänkt använda. Sen blir du ombedd att skriva lösenordet till användarkontot som här i exemplet är Folding och detta görs 2 ggr. Sen när du trycker enter så ska det stå: ”If you see this twice, MPI is working” 2gg. Tryck sedan enter och rutan stängs.

6. Starta nu ”Folding@home-Win32-x86.exe” och du blir ombedd att skriva in flera uppgifter. Här kommer en lista på dom inställningar jag har ändrat på vilket betyder att du kan trycka enter och strunta i resten:
Username:koksgolvet
Team number:122806
Acceptable size…:big
Chnange advanced options:yes
Set -advmethods flag…:yes
Additional client parameters:-smp x

Det du ska ändra på om du inte vill ge mig dina poäng så ska du använda ett eget användarnamn. x som står efter smp ska ersättas med hur många kärnor/trådar du har att folda med. Sedan startar klienten och förhoppningsvis så tar den hem ”core a3” vilket är den nyaste och överlägset snabbaste kärnan som ger mest poäng, men man får inte denna hela tiden utan man kan få hem några gamla projekt innan man får hem den nya. Kontrollera att du har 100% CPU-användning på alla kärnor via ett övervalningsprogram eller aktivitetshanteraren. Har du det så är allt perfrkt.

ev. 7. Om det nu inte skulle fungera så kan man behöva lägga till -smp x i genvägen till ”Folding@home-Win32-x86.exe” efter det som står efter Mål. Set ut såhär för mig: Mål:”C:Program FilesFolding@Home Windows SMP Client V1.01Folding@home-Win32-x86.exe” -smp x. När jag har gjort detta så har det alltid fungerat för mig iaf.

Skaffa en passkey så får ni en bonus för erat foldande: http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/getpasskey.py
Skriv in den genom att skapa en genväg till f@h och sen skriva -configonly efter det som står i mål. Sen startar du klienten och trycker enter tills dess att passkey: kommer fram och då är det bara att skriva in din passkey och sen fortsätta att trycka enter tills dess att du tagit dig genom allt. Sen tar du bort -configonly från mål och foldar som en tok!

Happy Folding

//kacktjarn/koksgolvet

Avatar
Andreas Galistel
Medlem
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
november 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1245717
mars 23, 2010 - 5:26 e m
sp_Permalink sp_Print

Asbra!

* klister *

Henrik Andersson
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1105
Member Since:
december 10, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1247687
april 23, 2010 - 1:02 e m
sp_Permalink sp_Print

Täntke bara få lite frågor besvarade, jag kör just nu SMP-klienten på mina båda datorer(en AMD Turion X2 på den bärbara och en Intel Core Quad Q6600 på den stationära) och jag undrar nu vad som är skillnaden på SMP-klienten och SMP2-klienten, vill gärna få svar på detta, är det någon mening att byta till SMP2-klienten eller ska man stanna kvar på SMP-klienten. Tacksam för snabbt svar.

MVH Henrik Andersson


Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 780 Ti 3GB OC, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
3DMark 2011 Scores

F.d användarnamn: dest

Shikar
Medlem
Medlem
Forum Posts: 4468
Member Since:
april 24, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
1247703
april 23, 2010 - 3:28 e m
sp_Permalink sp_Print

dest wrote: Täntke bara få lite frågor besvarade, jag kör just nu SMP-klienten på mina båda datorer(en AMD Turion X2 på den bärbara och en Intel Core Quad Q6600 på den stationära) och jag undrar nu vad som är skillnaden på SMP-klienten och SMP2-klienten, vill gärna få svar på detta, är det någon mening att byta till SMP2-klienten eller ska man stanna kvar på SMP-klienten. Tacksam för snabbt svar.

MVH Henrik Andersson

Kort svar: Ja,det är värt att uppgradera.

Henrik Andersson
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1105
Member Since:
december 10, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1247716
april 23, 2010 - 5:11 e m
sp_Permalink sp_Print

Okej, då vet jag det 🙂


Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 780 Ti 3GB OC, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
3DMark 2011 Scores

F.d användarnamn: dest

Henrik Andersson
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1105
Member Since:
december 10, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1274490
januari 14, 2012 - 9:39 e m
sp_Permalink sp_Print

Hmm, SMP2 klienten verkar inte funka på min dator som jag kör med nu, alltså den installeras utan problem och allting sånt, och kan skriva in allt jag ska, till och med starta den utan problem, den kör igång och så står det:

[20:44:55] Entering M.D.
[20:45:01] Mapping NT from 6 to 6
[20:45:01] Completed 0 out of 250000 steps (0%)

men alltså så har det stått i ca 30-40 min nu, inte något framsteg alls, och CPU load = 100% på alla mina 6 kärnor.
Jag har ju kört klienten tidigare på denna datorn, och då var det inga som helst problem. För det borde ju bli framgång
åtminstone lite grann efter 30-40 min om jag minns rätt ? Skulle gärna vilja ha förslag på vad som skulle kunna vara
fel.

Med Vänliga Hälsningar
Henrik Andersson


Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 780 Ti 3GB OC, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
3DMark 2011 Scores

F.d användarnamn: dest

Henrik Andersson
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1105
Member Since:
december 10, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1274507
januari 15, 2012 - 11:47 f m
sp_Permalink sp_Print

Alltså måste vara något allvarligt fel med just min Primära dator, när det kommer till just folding,
tankade ju ner min första WU igår, kanske vid 18-19-tiden och hitintills så har jag inte kommit
längre än 6%, och som ni kan se på denna bilden så är det
extremt dålig PPD på min Primary-CPU, alltså den burken som jag kör det mesta på, och all hårdvara
jag har i den finns i min signatur, alltså det ska inte vara möjligt att få så pass låg PPD som det står
att jag har enligt HFM.NET

Snälla hjälp mig, skulle VERKLIGEN uppskatta det.

Med Vänliga Hälsningar
Henrik Andersson


Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 780 Ti 3GB OC, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
3DMark 2011 Scores

F.d användarnamn: dest

this
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1179
Member Since:
juli 4, 2008
sp_UserOfflineSmall Offline
1274637
januari 18, 2012 - 9:22 f m
sp_Permalink sp_Print

Låter som att du har någon process i bakgrunden som ligger och snor cpu tid. Hur mycket av CPU tid tar Fahcore? Annars är det väl bara att att ta bort wu filen fahcore och work unit mappen och låta den ladda ner allt igen, kan ju vara fel på juste den wu’n

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
306 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

Look Right

burker lammo

JackfartyKY JustinfartyKY

levis thomas

legitcou nterfeit

RED HEART

steve lens

My Micho

Maxwell Thomas

Eva Melin

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 77914

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL