GPU: Instruktioner för installation av GPU-klienten | Distributed Computing | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
GPU: Instruktioner för installation av GPU-klienten
This topic is locked
Robert Kihlberg
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 503
Member Since:
november 4, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1
november 7, 2008 - 7:39 f m
sp_Permalink sp_Print

Jag kan ha missat en del information, så fråga vid minsta lilla fundering.

Förkrav:
1. .NET Framework 2 (Vista har automatiskt detta installerat. Vissa XP-program kräver detta, så de flesta borde ha det, men dubbelkolla.)
2. GPU klient:
http://folding.stanford.edu/En…..adWinOther

”Guide”
1. Installera .NET om det inte redan är installerat
2. Packa upp den valda zip-filen till lämplig mapp. (Vistas UAC kan klaga ifall den ligger i Program-mappen. Mitt förslag: C:Fold)
5. Kör ”Folding@home-Win32-GPU.exe” som finns i mappen.
Här får man också upp en massa frågor. Skriv i ”User name” och team 122806.
Sen är det bara att trycka Enter tills den frågar om ”Acceptable size…” Skriv ”big” där, det är dom man får mest poäng av.
Nästa är ”Advanced Options”, skriv ”yes”.
Klicka Enter till ”Set -advmethods…”, svara ”yes” på den.
Fortsätt klicka Enter till Machine ID. Här kan man skriva i olika nummer om man har flera datorer. Ska inte vara samma som CPU/SMP-klienten om man kör flera på samma dator.
Klicka Enter tills frågorna är slut.

Sen ska klienten rulla igång.

Hulto
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1662
Member Since:
januari 7, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1207427
november 7, 2008 - 8:19 f m
sp_Permalink sp_Print

*klister*

Avatar
opA87
Medlem
Medlem
Forum Posts: 2399
Member Since:
december 6, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1207431
november 7, 2008 - 8:33 f m
sp_Permalink sp_Print

crotale wrote: Fortsätt klicka Enter till Machine ID. Här kan man skriva i olika nummer om man har flera datorer. Ska inte vara samma som CPU/SMP-klienten om man kör flera på samma dator.
Klicka Enter tills frågorna är slut.

Första frågan:

Spelar det någon roll vad för machine ID jag väljer ?

Kan jag t.ex välja siffra 1 för CPU och siffra 2 för GPU på dator 1 och siffra 3 för CPU och siffra 4 för GPU på dator 2 ?

fackamato
Medlem
Medlem
Forum Posts: 5913
Member Since:
mars 5, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1207432
november 7, 2008 - 8:39 f m
sp_Permalink sp_Print

Sådär, nu foldar man på jobbet. 🙂

Bara en prescott, men ändå.

Robert Kihlberg
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 503
Member Since:
november 4, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1207433
november 7, 2008 - 8:44 f m
sp_Permalink sp_Print

opA87 wrote: Första frågan:

Spelar det någon roll vad för machine ID jag väljer ?

Kan jag t.ex välja siffra 1 för CPU och siffra 2 för GPU på dator 1 och siffra 3 för CPU och siffra 4 för GPU på dator 2 ?

Det går utmärkt. Det viktigaste är att två klienter på samma maskin inte har samma Machine ID.

Avatar
EliXyR
Medlem
Medlem
Forum Posts: 2588
Member Since:
maj 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1208081
november 14, 2008 - 10:29 f m
sp_Permalink sp_Print

har en fråga ang köra två kort o folda på båda.

HD4870 samt HD4850.

Båda korten är installerade samt senaste catalyst. Har avaktiverat CFX.

Hur gör man exakt? har kikat lite men blir fan inte klok 😛

Har gjort två mappar. Har testat switchen -gpu 1 på hd4850 kortet men de står bara att min driver inte stödjer folding?

Avatar
Andreas Galistel
Medlem
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
november 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1208123
november 14, 2008 - 5:37 e m
sp_Permalink sp_Print

Har du satt det första till GPU 0 ?

//Andreas

makhra
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 568
Member Since:
februari 1, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1208155
november 14, 2008 - 10:27 e m
sp_Permalink sp_Print

Jag la märkte till att filerna har W32 i sig, betyder det att de inte fungerar till Vista 64? Är det nån som kör denna och/eller SMP i Vista64?

Bjornsson
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1910
Member Since:
augusti 23, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1208173
november 15, 2008 - 5:45 f m
sp_Permalink sp_Print

jag kör båda i vista 64bitars utan problem

makhra
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 568
Member Since:
februari 1, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1208201
november 15, 2008 - 2:13 e m
sp_Permalink sp_Print

Bjornsson wrote: jag kör båda i vista 64bitars utan problem

Sweet, hade ju varit väldigt dumt av utvecklarna om det inte funkat…

Avatar
EliXyR
Medlem
Medlem
Forum Posts: 2588
Member Since:
maj 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1208223
november 15, 2008 - 6:51 e m
sp_Permalink sp_Print

Delph1 wrote: Har du satt det första till GPU 0 ?

//Andreas

Jo testade o göra så. men de vill sig inte endå.. kanske dax o formatera om den setupen kansee.

Avatar
Andreas Galistel
Medlem
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
november 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1208253
november 16, 2008 - 8:21 f m
sp_Permalink sp_Print

Testat tvinga med ”-forcegpu ati_r700”?

//Andreas

urk
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 273
Member Since:
augusti 30, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1208260
november 16, 2008 - 10:17 f m
sp_Permalink sp_Print

en fråga vad behöver man för drivrutin till ett 7900 kort som programmet tjatar om efter man ska installera gpu klienten. har installera senaste drivrutinen till kortet.

tänkte köpa ett nytt kort fast man har fru som kostar.
tänkte hjälpa till lite iallafall med några mera poäng

Avatar
Jimmy Åsén
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1809
Member Since:
januari 19, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1208265
november 16, 2008 - 11:32 f m
sp_Permalink sp_Print

urk wrote: en fråga vad behöver man för drivrutin till ett 7900 kort som programmet tjatar om efter man ska installera gpu klienten. har installera senaste drivrutinen till kortet.

tänkte köpa ett nytt kort fast man har fru som kostar.
tänkte hjälpa till lite iallafall med några mera poäng

För att kunna folda med ett nVidia-kort måste det vara ett G80 eller nyare tyvärr.

//Jimmy

Avatar
Snorch
Medlem
Medlem
Forum Posts: 8881
Member Since:
mars 14, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1209719
november 30, 2008 - 9:33 e m
sp_Permalink sp_Print

Du måste ta och ändra länkar i guiden då de går till äldre versioner av programmet. 6.23 är nyaste versionen, länkarna går till 6.20. Länka till denna sida istället:
http://folding.stanford.edu/En…..adWinOther

Samma sak med SMP-guiden.

Bjornsson
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1910
Member Since:
augusti 23, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1210688
december 11, 2008 - 5:48 e m
sp_Permalink sp_Print

jag får bara error när jag försöker byta till nyaste, 6,23.

CoreStatus = FFFFFFF6 (-10)
Client-core communications error: ERROR 0xfffffff6
This is a sign of more serious problems, shutting down

http://fahwiki.net/index.php/C….._codes#-10

kollat där men inte fått till det iaf, kör med nyaste drivrutinerna, 8.12

Avatar
Poontus
Medlem
Medlem
Forum Posts: 4585
Member Since:
augusti 16, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1210721
december 12, 2008 - 2:23 f m
sp_Permalink sp_Print

jag har nog inte nyaste på brorsans dator, men den fungerar ju så det är kanske dumt att byta?

Cirap
Medlem
Medlem
Forum Posts: 4230
Member Since:
december 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1211339
december 19, 2008 - 6:30 e m
sp_Permalink sp_Print

installerade nyss en GPU klient jag fick med senast ATI drivisar. ser annorlunda ut om man jämför med den som länkas här i tråden.

gör det någon som helst skillnad i prestanda eller?

edit: Folding@home-Win32-GPU-systray-623

verkar bara vara en nyare version + tray

Avatar
Andreas Galistel
Medlem
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
november 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1211345
december 19, 2008 - 6:52 e m
sp_Permalink sp_Print

Det stämmer.

//Andreas

Avatar
Snorch
Medlem
Medlem
Forum Posts: 8881
Member Since:
mars 14, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1211580
december 22, 2008 - 1:22 e m
sp_Permalink sp_Print

Snorch wrote: Du måste ta och ändra länkar i guiden då de går till äldre versioner av programmet. 6.23 är nyaste versionen, länkarna går till 6.20. Länka till denna sida istället:
http://folding.stanford.edu/En…..adWinOther

Samma sak med SMP-guiden.

Seriöst, ändra inlägget. Nu när det kommit nya uppdaterade ”cores” för ATI som endast fungerar med 6.23 är det ju verkligen läge att använda rätt version, och inte någon äldre.
Om inte crotale tänker ändra inlägget kan väl åtminstone någon moderator göra det.

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
301 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

Look Right

burker lammo

JackfartyKY JustinfartyKY

levis thomas

legitcou nterfeit

RED HEART

steve lens

My Micho

Maxwell Thomas

Eva Melin

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 77914

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL