Vi avrundar dan före dopparedan med två nya mustester: ultraportabla Logitech M220 Silent och M330 Silent Plus för kontorsanvändare på språng.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, Sveriges största test av datormöss. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra mustester och andra relaterade artiklar.
MusLogitech M220 SilentLogitech M330 Silent Plus
AnslutningTrådlös 2,4 GHzTrådlös 2,4 GHz
Antal knappar3 st3 st
SensorLogitech Advanced Optical Tracking2D - Mekanisk
DPI/CPI1 000 DPI1 000 DPI
Polling rate125 Hz125 Hz
Rekommenderad handstorlekS/MS/M
Mått99 x 60 x 39 mm105 x 68 x 38 mm
Vikt75 g91 g
Drivrutiner/mjukvaraLogitech OptionsLogitech Options
Lägsta pris på Prisjakt.seProduct priceProduct price

Form och design

Både Logitech M220 och M330 är små trådlösa kontorsmöss där fokus ligger på den akustiska sidan samt att de ska vara portabla. Eftersom de är små till storleken så är också rekommenderad handstorlek för dessa förhållandevis liten.

M220 är en riktig minimus i symmetriskt utförande och lämpar sig bäst för handstorlek small vid långvarigt användande. M330 är lite större och dedikerad för höger hand i och med den lutade designen är passar bäst för dig med handstorlek small till medium. Något handflategrepp är bara glömma när det kommer till dessa möss utan här är det fingergrepp som gäller.

Knappar

Inte många men om vi kikar på ovansidan så hittar vi sedvanliga vänster- och högerklick tillsammans med ett klickbart scrollhjul i gummerat material med små räfflor för ökat grepp.

Vänder vi på mössen så kan vi se att det finns en lucka för ett AA-batteri som även försetts med glidyta tillsammans med en av- och på-knapp. Öppnar vi luckan så döljer sig där ett förinstallerat AA-batteri och en hållare för den trådlösa-mottagaren.

Den lilla storleken hos M220 och M330 gör dem mycket lämpliga att ha med på språng i fickan eller datorväskan.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid